Ce a găsit un bărbat într-un pepene pe care l-a cumpărat din Kaufland România. A mers și la ANPC

de: Ștefan R. Apostol
24 07. 2023

Pepenele este cel mai căutat fruct în aceste zile de vară caniculară. Majoritatea românilor îl cumpără, îl bagă la frigider și apoi se răcoresc cu o felie dulce de pepene. Dar, atenție, dacă nu este ținut în condiții optime, ai putea păți ca un client Kaufland care a ajuns și la ANPC. Citește mai departe și vezi ce a găsit un bărbat într-un pepene pe care l-a cumpărat din Kaufland România.

Atenție în ce condiții păstrezi pepenele!

Recent, pe rețelele de socializare a circulat un scurt videoclip în care se vede spuma care iese dintr-un pepene verde cumpărat de un client dintr-un magazin Kaufland.

Vezi și: Ce este, de fapt, pepenele cu coarne. Cum se consumă acest aliment

Acest lucru a stârnit îngrijorarea publicului cu privire la siguranța consumului unor astfel de pepeni verzi, ulterior clientul nemulțumit de răspnsul dat de reprezentanții magazinului apelând la inspectorii ANPC.

ANPC a analizat situația, iar concluzia a fost una valabilă

Deși clientul se întorcea cu pepenele la magazin, se pare că fenomenul nu se datora magazinului, ci datorită fermentării zahărului și, posibil, injectării pepenelui:

”Pornind de la situația semnalată, am demarat verificări la raionul de pepeni din magazinul din Piatra Neamț, dar și în depozit, în urma cărora confirmăm că toate produsele sunt conforme și respectă toate standardele de calitate și siguranță.

Conform procedurii în vigoare, la livrarea în magazin, pepenii au venit însoțiți de declarație de conformitate din partea furnizorului local, ce atesta că erau buni de consum.

Produsele au fost păstrate în condiții optime de depozitare, cu temperaturi controlate de 10-12 grade Celsius, care asigură prospețimea, calitatea și siguranța tuturor fructelor și legume.”, declarau reprezentanții Kaufland la acel moment.

Vezi și: Șoc uriaș pentru un român. A cumpărat un pepene și când l-a tăiat s-a speriat teribil. Ce a început să iasă din el

Ulterior, după ce a ajuns la ANPC, inclusiv aceștia au constatat că fenomenul pepenilor verzi „spumoși” se datora exact celor menționate anterior. Cu toate astea, multă lume s-a întrebat ce este, de fapt, acest aspect.

Fenomenul pepenilor verzi ”spumoși”

Fenomenul pepenilor verzi ”spumoși” a fost raportat în mai multe țări, precum și în alte locuri. Experții din acest domeniu au considerat că, atunci când un pepene verde devine prea matur și zahărul din pepene fermentează, presiunea din interiorul pepenelui crește și acest lucru poate duce la fenomenul de ”spumă”.

Vezi și: De ce să pui o monedă într-un pepene. Ideea care te poate salva într-o zi toridă de vară

Pe de altă parte, nu există în prezent nicio literatură științifică care să documenteze faptul că injectarea la pepenele roșu a provocat acest fenomen. În cazul în care se observă ”spumă” la un pepene verde, este posibil ca pepenele verde să înceapă deja să putrezească.

Din motive de prudență, ANPC sfătuiește publicul să nu mănânce un pepene verde care face spumă și care prezintă o calitate îndoielnică, de exemplu, miros neplăcut.