Ce a făcut un bolnav de covid-19 ieri, în timpul protestelor. A fost alertat de gălăgie

Ce a făcut un bolnav de covid-19 ieri, în timpul protestelor. A fost alertat de gălăgie
Reacțiile politicienilor pe marginea protestelor din țară

Protestele au cuprins luni, 29 martie, întreaga țară. În Capitală erau anunțați câteva mii de protestatari în Piața Victoriei. La fel s-a întâmplat și în alte orașe din țară. Lume a ieșit pe străzi și în orașul de sub Tâmpa, în Brașov. Și aici s-a protestat împotriva măsurilor luate de autorități, în opinia accestora, fiind unele abuzive.

Protestele din Brașov pe marginea restricțiilor

Odată cu protestele din Capitală, au avut loc proteste anti-restricții și în alte mari orașe din România. Craiova, Timișoara, Constanța s-au alăturat Bucureștiului în marșurile de protest anti-restricții.

Și în Brașov au ieșit în stradă ieri aproximativ 400 de români care au protesat în tot orașul împotriva noilor măsuri luate de autoritățile centrale și locale. Marșul celor 400 de brașoveni, conduși de reprezentanți ai Alianței AUR a străbătut întreg orașul, punctul de oprire fiind Piața Sfatului.

În drumul lor spre centrul orașului Brașov, au trecut și pe Bulevardul 13 septembrie, pe lângă spitalul covid, Spitalul CFR. Imaginea zilei de ieri a fost exact momentul în care protestatarii brașoveni strigau lozinci împotriva măsurilor luate de autorități.

În momentul trecerii pe lâng Spitalul CFR, aflat pe Bulevardul 13 septembrie, internauții au surprins un pacient internat aici, posibil infectat cu covid, stând în dreptul geamului și privind la lumea care mărșăluia spre Piața Sfatului, scrie publicația Brașov.net. Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare, iar comentariile au început să curgă.

Reacțiile politicienilor pe marginea protestelor din țară

Numărul mare de români care au ieșit ieri îns tradă, în aproape tpată țara au generat reacții și din partea politicienilor, fie dela guvernare, fie din opoziție. Printre cei care au reacționat s-a numărat și fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, mai ales după unele incidente avute de protestarari cu forțele de ordine aflate în Piața Victoriei.

”Fac apel la forţele de ordine. Să se gândească la faptul că aceşti oameni nu au ieşit în stradă de plăcere, de bine, ci dimpotrivă. Şi să pună în balanţă că reprezentanţii Guvernului nu şi-au onorat partea lor de datorie, de responsabilitate faţă de cetăţeni. Şi atunci să nu se mire că, din disperare, din cauza înăspririi rstricţiilor, la peste un an de la debutul pandemie, când ni se spunea că e doar o gripă uşoară, acum s-a ajuns la proteste stradale.

În anumiţe ţări europene protestele au început mai devreme şi au fost de amploare. Chiar dacă au ieşit mai târziu, românii au îndurat şi suferit foarte mult. Dacă forţele de ordine vor înţelege să rezolve problema alungându-i şi bătându-i pe protestatari, în timp ce la alte proteste doar supravegheau zona, înseamnă că avem dublă măsură”, declara asearaă prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea.

Proteste în fața Guvernului conduse de Alianța AUR

Majoritatea protestelor au fost conduse, sau cel puțin așa s-a declarat, de reprezentanții Alianței AUR. În capitală Alianța, în frunte cu George Simion au început protestele din Piața Universității și au ajuns în fața Guvernului, unde au continuat până seara târziu. Liderul AUR, George Simion, a făcut declarații ieri către presă, acesta spunând:

”Acest guvern nu e demn de România. Pentru libertatea noastră, pentru Țară, continuăm! Piața Universității, îi salutăm pe toți cei care ies pentru libertatea lor. Noi suntem partidul libertății, suntem AUR, suntem singurii care luptă pentru români.

Dacă ni se iau pârghiile democratice, pârghiile parlamentare, nu ne lăsăm și mergem până la capăt, pentru democrație și pentru libertate. Nu trăim într-o democrație în momentul acesta.”, a declarat George Simion.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI