Ce a făcut Prințul Harry după moartea Prințului Philip. E prima lui apariție în publică după înmormântare

Prințul Harry a cerut ca vaccinurile să fie „distribuite tuturor de peste tot” la un concert caritabil din Los Angeles.

Ce a făcut Prințul Harry după moartea Prințului Philip

Prințul Harry a apărut alături de zeci de vedete la evenimentul Vax Live, un spectacol caritabil în sprijinul efortului internațional de vaccinare anti covid-19.

Găzduit de cântăreața Selena Gomez, concertul – care va fi difuzat sâmbătă – a prezentat spectacole ale artiștilor Jennifer Lopez și Foo Fighters.

Și președintele SUA, Joe Biden, a vorbit, Adresându-se pentru mii de oaspeți complet vaccinați la stadionul SoFi din Los Angeles, prințul Harry a lăudat eforturile muncitorilor din prima linie în timpul pandemiei.

„În această seară este o sărbătoare a fiecăruia dintre voi, a lucrătorilor din prima linie vaccinați din public și a milioanelor de eroi din prima linie din întreaga lume”, a spus el.

„Ați petrecut ultimul an luptând curajos și dezinteresat pentru a ne proteja pe toți. Ați slujit și ați sacrificat, v-ați pus în pericol și ați acționat cu curaj, știind costurile. Suntem datori cu o incredibilă de recunoștință. Vă mulțumim”.

A fost prima apariție publică a ducelui de la înmormântarea bunicului său, prințul Philip, la 17 aprilie. Soția sa, ducesa de Sussex, care este însărcinată, a rămas acasă, scrie BBC.

Apel la o distribuție echitabilă a vaccinului anti covid-19

Cuplul este președintele campaniei Vax Live, organizat de grupul care luptă împotriva sărăciei Global Citizen.

Președintele american Joe Biden și prima doamnă Jill Biden au apărut, de asemenea, la concert într-un videoclip preînregistrat. Biden a spus că „lucrează cu lideri din întreaga lume pentru a împărtăși mai multe vaccinuri și a stimula producția”.

Cântăreața Selena Gomez a găzduit evenimentul, solicitând „doze și bani” pentru ca vaccinul să ajungă în cele mai sărace țări din lume.

Trupei Foo Fighters i s-a alăturat oaspete surpriză Brian Johnson de la AC / DC pentru o interpretare a hit-ului trupei australiene Back in Black.

Iar actriței și cântăreței Jennifer Lopez i s-a alăturat pe scenă mama ei pentru a cânta Sweet Caroline a lui Neil Diamond.

Alți invitați celebri, printre care Ben Affleck, David Letterman, Jimmy Kimmel și Sean Penn, toți au solicitat accesul egal la vaccinurile din întreaga lume.

Alte mesaje video au venit de la Papa Francisc, președintele francez Emmanuel Macron și premierul canadian Justin Trudeau.

„Nu putem să ne odihnim sau să ne recuperăm cu adevărat până când nu există o distribuție corectă în fiecare colț al lumii. Misiunea din fața noastră este una în care nu ne putem permite să eșuăm și despre asta este vorba în această seară”, a spus Harry.

Prințul Harry și-a exprimat sprijinul pentru India, care se află în plină criză covid, care a copleșit spitalele.

„În această seară, ne solidarizăm cu milioanele de familii din India, care se luptă cu un al doilea val devastator”, a spus el.

„Virusul nu respectă granițele, iar accesul la vaccin nu poate fi determinat de geografie”, a continuat el.

Câți bani a strâns evenimentul

Evenimentul a strâns 53,8 milioane de dolari pentru Covax, care lucrează pentru a se asigura că vaccinurile sunt împărțite în mod echitabil între toate națiunile, bogați și săraci. Organizatorii au spus că este suficient pentru a ajuta la achiziționarea a aproape 10,3 milioane de doze de vaccin.

Peste un miliard de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului au fost administrate acum la nivel mondial. Dar există mari diferențe în ritmul progresului în diferite părți ale lumii, unele țări au administrat doze unei proporții mari din populația lor și altele încă așteaptă sosirea primelor sale doze.

Concertul va fi transmis pe YouTube, împreună cu rețelele de televiziune americane, pe 8 mai la miezul nopții GMT.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI