04 mai 2021 | 08:30

Ce a făcut Prințul Harry după moartea Prințului Philip. E prima lui apariție în publică după înmormântare

Monden
Ce a făcut Prințul Harry după moartea Prințului Philip. E prima lui apariție în publică după înmormântare

Prințul Harry a cerut ca vaccinurile să fie „distribuite tuturor de peste tot” la un concert caritabil din Los Angeles.

Ce a făcut Prințul Harry după moartea Prințului Philip

Prințul Harry a apărut alături de zeci de vedete la evenimentul Vax Live, un spectacol caritabil în sprijinul efortului internațional de vaccinare anti covid-19.

Găzduit de cântăreața Selena Gomez, concertul – care va fi difuzat sâmbătă – a prezentat spectacole ale artiștilor Jennifer Lopez și Foo Fighters.

Și președintele SUA, Joe Biden, a vorbit, Adresându-se pentru mii de oaspeți complet vaccinați la stadionul SoFi din Los Angeles, prințul Harry a lăudat eforturile muncitorilor din prima linie în timpul pandemiei.

„În această seară este o sărbătoare a fiecăruia dintre voi, a lucrătorilor din prima linie vaccinați din public și a milioanelor de eroi din prima linie din întreaga lume”, a spus el.

„Ați petrecut ultimul an luptând curajos și dezinteresat pentru a ne proteja pe toți. Ați slujit și ați sacrificat, v-ați pus în pericol și ați acționat cu curaj, știind costurile. Suntem datori cu o incredibilă de recunoștință. Vă mulțumim”.

A fost prima apariție publică a ducelui de la înmormântarea bunicului său, prințul Philip, la 17 aprilie. Soția sa, ducesa de Sussex, care este însărcinată, a rămas acasă, scrie BBC.

Apel la o distribuție echitabilă a vaccinului anti covid-19

Cuplul este președintele campaniei Vax Live, organizat de grupul care luptă împotriva sărăciei Global Citizen.

Președintele american Joe Biden și prima doamnă Jill Biden au apărut, de asemenea, la concert într-un videoclip preînregistrat. Biden a spus că „lucrează cu lideri din întreaga lume pentru a împărtăși mai multe vaccinuri și a stimula producția”.

Cântăreața Selena Gomez a găzduit evenimentul, solicitând „doze și bani” pentru ca vaccinul să ajungă în cele mai sărace țări din lume.

Trupei Foo Fighters i s-a alăturat oaspete surpriză Brian Johnson de la AC / DC pentru o interpretare a hit-ului trupei australiene Back in Black.

Iar actriței și cântăreței Jennifer Lopez i s-a alăturat pe scenă mama ei pentru a cânta Sweet Caroline a lui Neil Diamond.

Alți invitați celebri, printre care Ben Affleck, David Letterman, Jimmy Kimmel și Sean Penn, toți au solicitat accesul egal la vaccinurile din întreaga lume.

Alte mesaje video au venit de la Papa Francisc, președintele francez Emmanuel Macron și premierul canadian Justin Trudeau.

„Nu putem să ne odihnim sau să ne recuperăm cu adevărat până când nu există o distribuție corectă în fiecare colț al lumii. Misiunea din fața noastră este una în care nu ne putem permite să eșuăm și despre asta este vorba în această seară”, a spus Harry.

Prințul Harry și-a exprimat sprijinul pentru India, care se află în plină criză covid, care a copleșit spitalele.

„În această seară, ne solidarizăm cu milioanele de familii din India, care se luptă cu un al doilea val devastator”, a spus el.

„Virusul nu respectă granițele, iar accesul la vaccin nu poate fi determinat de geografie”, a continuat el.

Câți bani a strâns evenimentul

Evenimentul a strâns 53,8 milioane de dolari pentru Covax, care lucrează pentru a se asigura că vaccinurile sunt împărțite în mod echitabil între toate națiunile, bogați și săraci. Organizatorii au spus că este suficient pentru a ajuta la achiziționarea a aproape 10,3 milioane de doze de vaccin.

Peste un miliard de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului au fost administrate acum la nivel mondial. Dar există mari diferențe în ritmul progresului în diferite părți ale lumii, unele țări au administrat doze unei proporții mari din populația lor și altele încă așteaptă sosirea primelor sale doze.

Concertul va fi transmis pe YouTube, împreună cu rețelele de televiziune americane, pe 8 mai la miezul nopții GMT.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Irinel Columbeanu, de la azil la distracție în club. Cum a fost posibil
EVZ.ro
Părinții victimelor lui Vlad Pascu, revoltați după întrebările pe care le-au primit la proces din partea Ancuței Popoviciu. Ce s-a întâmplat în sala de judecată: ”Nu mai am cuvinte”
Spynews
Rusia retrage trupele. S-a ajuns la un acord. Kremlinul a confirmat
Capital.ro
Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
REGULA pentru toți românii care cumpără medicamente. Este OBLIGATORIU
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului, care se rostește de Izvorul Tămăduirii. Aduce vindecare persoanelor bolnave
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro