Ce a făcut Nicușor Dan în prima zi din mandatul de primar. Prima întâlnire importantă

Ce a făcut Nicușor Dan în prima zi din mandatul de primar. Prima întâlnire importantă
Ce se va întâmpla cu Companiile Municipale ale Gabrielei Firea. Nicușor Dan a făcut anunțul radical

Noul primar general ales al Bucureștiului, Nicușor Dan a început deja mandatul în forță, demonstrând că este hotărât să facă lucruri mărețe pentru Capitală.

Ce a făcut Nicușor Dan în prima ca primar General al Capitalei

Nicușor Dan s-a întâlnit cu administratorul special al ELCEN Claudiu Crețu, specialist al sistemului de termoficare al Bucureștiului pentru a afla care este de fapt situația acestui sistem. Din păcate pentru locuitorii Capitalei, noul primar general a mărturisit că sistemul de termoficare se află într-o situație dificilă. El a cerut tuturor factorilor implicați să vină cu soluții.

Noul primar general ales nu mai vrea ca bucureștenii să rămână fără căldură și apă caldă în iarna aceasta și este pregătit să rezolve situația cat de repede posibil.

„M-am întâlnit azi cu Claudiu Crețu, administratorul special al ELCEN, unul dintre specialiștii sistemului de termoficare al Capitalei. Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării și m-am convins din nou că sistemul de termoficare din București e într-o situație foarte dificilă.

E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei și soluții pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar și a urgențelor privind apa caldă și căldura. E un proces greu și nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluții”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Gabriela Firea a fost atacată ”pe nedrept”

Gabriela Firea a acuzat marți, într-o declarație susținută la sediul PSD, că a fost atacată ”pe nedrept” în campania pentru Primăria Capitalei. Ea susține că în Capitală a dublat scorul politic al partidului și că nu are de ce să facă un pas în spate.

„Au fost atacuri la persoană. S-a spus că am venit să pandelizez Bucureștiul. Pai mergeți și vedeți cum arată Voluntariul. Eu abia aștept întâlnirea domnului Dan cu caracatița mea, pentru că nu va fi decât în farfurie, dacă o comandă de la restaurant”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea
Ce a făcut Nicușor Dan în prima zi din mandatul de primar. Prima întâlnire importantă

Gabriela Firea susține că a fost dezavantajată de lipsa apei calde în Capitală, despre care spune că nu este ea de vină.

„Pe mine m-a dezavantajat în mod nedrept campania din online cu privire la apa caldă. Că eu opresc apa caldă, că sunt masochistă. Acum adevărul iese la suprafață. Nicușor Dan recunoaște faptul că problema termoficării este una mai complicată și că abia de la primăvară va rezolva problema termoficării.

De asemenea, a spus că Podul Ciurel e foarte bun, dar se va gândi dacă va începe etapa a 2-a. Păi cum? Nu vrem să ajungem la Centură? Aseară mai spunea că analizează șantierul de la doamna Ghica. Pai vrea să rămână în șantier doamna Ghica până se decide el? Toate analizele spun că acolo era obligatoriu un pasaj. Eu l-am început și mai aveam puțin și îl terminam și acum vine domnul Dan și spune că e nevoie de o analiză”, a adăugat Gabriela Firea.

Urmăriți Playtech.ro și pe