Gabriela Firea, lovitură dură în instanță. În ce dosar DNA este implicată

Gabriela Firea, lovitură dură în instanță. În ce dosar DNA este implicată
Gabriela Firea, lovitură dură în instanță. În ce dosar DNA este implicată

Gabriela Firea nu mai este Primarul General al Capitalei, dar de-abia de- acum în colo încep problemele ei. Conform unor surse DNA a reintrat pe firul unui scandal vechi, din 2019. Vin zile grele pentru fostul primar al Bucureștiului.

Gabriela Firea, lovitură dură în instanță

Conform unui material, publicat pe surse, de cei de la Newsweek, se relatează despre o expertiză la Spitalul clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu” din București. În urma acestei expertize, făcută la solicitare Tribunalului București, reparațiile efectuate au fost supraevaluate cu până la 2.500%. Cu alte cuvinte suspiciunea de fraudă de la Spitalul clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu” din București, este confirmată.

Surse judiciare apropiate cazului spun că la finele lui 2019 DNA redeschidea dosarul fraudei de la Spitalul Gomoiu. Acțiunea a fost demarată după dezvăluirile făcute de fosta șefă a Direcției juridice a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB), Lavinia Coțofană. Respectivele dezvăluiri erau confirmate și de Corpul de control al premierului. Pagubele estimate în acest caz, conform declarațiilor Laviniei Coțofană se ridică la 15-20 de milioane de euro.

”Documentul respectiv făcea referire la aprobarea de către funcționari din cadrul A.S.S.M.B. a plății unor lucrări și servicii în cadrul proiectului >”, arată DNA.

În ce dosar DNA este implicată

Gabriela Firea, lovitură dură în instanță. În ce dosar DNA este implicată
Lavinia Coțofană, Directorul ASSMB, cea care a depus plângere penală împotriva fostului primar Gabriela Firea

Dosarul în care s-ar putea să fie acuzată Gabriela Firea are o istorie mai veche, de prin 2018. Dar la data respectivă procurorii anticorupție au clasat cauza. Conform justificării acestora cauza respectivă făcea referire la săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și au dispus disjungerea și declinarea competenţei cu privire la săvârșirea infracțiunilor de gestiune frauduloasă și abuz în serviciu.

Valoarea reală, conform documentelor, de construcție a Spitalului Gomoiu se ridică la 48 de milioane de euro. Lavinia Coțofană a tras semnalul de alarmă, după ce experții angajați de aceasta au constatat furtul, la peste 15 milioane de euro, în mai 2019. După aceste constatări, directoarea ASSMB depunea plângere penală la DNA și astfel se redeschidea dosarul.

”După ce prețul construcțiilor a fost supraevaluat, constructorul a dat în judecată ASSMB, într-un proces civil, solicitând sume de bani suplimentare cu titlu de extinderi, garanții etc., invocând suspendarea abuzivă a contractului. ASSMB a acceptat acest lucru, deși nu era prvăzut în contract. Constructorul nu era, așadar, îndreptățit să ceară acești bani. Mai mult decât atât, ASSMB a refuzat să se apere în dosarul civil. Următorul termen în proces este 6 octombrie a.c. Având în vedere că Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, își va prelua mandatul în jurul datei de 10 octombrie a.c., oamenii lui Firea din ASSMB sunt destul de stresați. Se tem că Lavinia Coțofană își va relua mandatul de reprezentare a ASSMB în instanță, în dosarul Gomoiu, iar instituția va avea o apărare reală. Asta înseamnă că mulți vor răspunde penal”, au declarat sursele Newsweek.

Urmăriți Playtech.ro și pe