Ce a făcut Nadia Comăneci de Ziua Națională a României. Mesajul transmis de fosta mare gimnastă VIDEO

Ce a făcut Nadia Comăneci de Ziua Națională a României. Mesajul transmis de fosta mare gimnastă VIDEO
Nadia Comăneci a ținut să transmită un mesaj de Ziua Națională a României într-o manieră inedită

Ce a făcut Nadia Comăneci de Ziua Națională a României. „Zeița de la Montreal” nu a uitat niciun moment de unde a plecat. Fosta mare gimnastă s-a stabilit de mulți ani în SUA, dar mama și fratele ei trăiesc încă în România. Cea care a schimbat istoria și regulile gimnasticii feminine a transmis un mesaj special de 1 Decembrie, stând pe aparatul ei favorit.

Ce a făcut Nadia Comăneci de Ziua Națională a României

Ce a făcut Nadia Comăneci de Ziua Națională a României. „Zeița de la Montreal” a rămas româncă, chiar dacă a fugit din România lui Ceaușescu doar cu o lună înainte de căderea regimului acestuia. S-a stabilit în SUA, unde, în 1996, s-a căsătorit cu alt fost mare gimnast, Bart Conner, cu care are un fiu, Dylan.

Considerată de mulți drept cea mai mare gimnastă din istorie, Nadia Comăneci (60 de ani) a rescris destinul acestui sport începând cu Olimpiada de la Montreal, în 1976. A obținut nu una, ci șapte note de 10 la acea ediție. Inclusiv pe prima din odiseea Jocurilor Olimpice.

A dat peste cap tabela de punctaj ce nu era programată să arate nota perfecțiunii și care a indicat faimosul 1.00. A cucerit, în total, 5 titluri olimpice, dar și primele medalii de aur la Mondiale, la individual compus și pe echipe, din istoria gimnasticii românești.

Mesajul transmis de fosta mare gimnastă

Nadia Comăneci a recunoscut, de curând, că aparatele ei preferate au fost paralelele și bârna. Chiar și în ziua de azi, ea se mai urcă pe „puntea suspinelor” cu diferite ocazii.

Dacă aș mai participa astăzi într-o competiție, ca o provocare, aș concura la paralele și la bârnă. De altfel, și acum îmi place să mă urc pe bârnă, iar paralelele rămân aparatul meu preferat din gimnastica artistică”, a spus Nadia Comăneci, conform GSP.

Multipla campioană olimpică a mărturisit că, pentru ea, „acasă” înseamnă România, țara sa de origine.

Pentru mine, România este acasă, oriunde m-aș afla. Mama, fratele si restul familiei mele sunt în România, mulți prieteni dragi, de asemenea. Vorbesc foarte des cu ei la telefon, inclusiv prin apeluri video. Sunt la curent cu ce se întâmplă în țară, și nu doar pe plan sportiv. Mi-e dor să mă întorc acasă, dar deocamdată avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi de aici, din Oklahoma, și din țară”, a mai declarat marea campioană, conform sursei citate.

Nadia Comăneci nu putea rata ocazia de a transmite un mesaj de Ziua Națională a României. Ba chiar prin două clipuri Și de unde îl putea transmite mai bine dacă nu de pe aparatul ei preferat, bârna.

1 Decembrie! La mulți ani, România! Happy National Day, Romania!”, a fost urarea Nadiei Comâneci într-o postare făcută pe contul de Facebook.

Într-o altă filmare, Nadia a transmis o urare mai amplă, pe care a postat-o pe Instagram.

La mulți ani, Romania! La mulți ani, dragi români! Multă sănătate, bunătate și iubire! Oriunde ne aflăm în lume, am fost și vom rămâne mereu români. La mulți ani!”, a transmis legendara Nadia Comăneci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI