22 iul. 2021 | 11:56

Ce a făcut Christian Eriksen la o lună după ce era să moară la Euro 2020. Fanii sunt profund impresionați

Sport
Ce a făcut Christian Eriksen la o lună după ce era să moară la Euro 2020. Fanii sunt profund impresionați
Ce a făcut Christian Eriksen la o lună după ce era să moară la Euro 2020. Fanii sunt profund impresionați

Christian Eriksen a trecut prin șocul vieții la Euro 2020. Starul naționalei Danemarcei a suferit un stop cardiac în timpul întâlnirii cu Finlanda. A fost surescitat chiar pe gazon, fiind salvat de la moarte. Mijlocașul de 29 de ani a fost operat, apoi externat, el fiind acum în recuperare. Dar Eriksen impresionează nu doar prin dramatismul întâmplării prin care a trecut, ci și prin gestul pe care l-a făcut de curând.

Ce a făcut Christian Eriksen la o lună după ce era să moară la Euro 2020

Christian Eriksen era să moară la Euro 2020. Vedeta naționalei Danemarcei s-a prăbușit pe gazon, în minutul 43 al prtidei cu Finlanda. El a suferit un stop cardiac și doar intervenția colegilor, apoi a medicilor, i-au salvat viața. Totul se întâmpla chiar în primul meci din grupele turneului final susținut de danezi. Momentele dramatice – ce au implicat și minute bune de manevre de resuscitare – au fost povestite chiar de unul dintre medicii care au intervenit pentru salvarea vieții fotbalistului, Jens Kleinefeld.

Cam după 30 de secunde, jucătorul și-a deschis ochii și i-am putut vorbi direct. A fost un moment marcant, pentru că în astfel de situații, în astfel de crize, șansele de supraviețuire sunt mici. L-am întrebat ”deci, ai revenit printre noi?”. Eriksen a răspuns ‘”da, m-am întors. La naiba, am doar 29 de ani”. Atunci am știut că nu i-a fost afectul creierul și că și-a revenit complet”, a declarat Jens Kleinefeld.

Fanii sunt profund impresionați

Eriksen a fost transportat la spital. După câteva zile el a postat un mesaj pe Instagram în care mulțumea fanilor pentru susținere și urări.

Vă salut! Vă mulțumesc pentru urările de bine și pentru mesajele primite din toate colțurile lumii. Înseamnă enorm pentru mine și pentru familia mea. Sunt bine, în circumstanțele date.

Trebuie să mai trec prin câteva analize la spital, dar mă simt bine. Acum, îi voi înveseli pe colegii mei din echipă pentru următoarele meciuri. Jucați pentru toată Danemarca!

Toate cele bune! Christian”, a scris mijlocașul Danemarcei pe contul său de Instagram.

Doctorii care s-au îngrijit de Eriksen au luat decizia ca, într-un final, să i se monteze un defibrilator cardiac intern, care să îi ajute inima să funcționeze la parametri normali. Jucătorul a fost externat și s-a retras în țara natală pentru recuperare. De acolo, a urmărit parcursul senzațional al colegilor săi care au ajuns până în semifinalele Euro 2020. Au fost eliminați de Anglia după un penalty controversat acordat acestora.

De curând, deși nu se știe încă ce viitor va mai avea ca fotbalist, Christian Eriksen s-a remarcat printr-un gest care i-a impresionat pe fani. Mijlocașul de la Inter Milano a făcut o donație importantă pentru construirea în Middelfart – localitatea sa natală – a unui centru de îngrijire pentru tinerii cu probleme fizice și mintale.

Este foarte important pentru noi să le oferim tinerilor ajutor. Să creăm un spațiu unde pot avea o viață normală. Este un prieten al oamenilor și nu a uitat de amicii săi. Sunt sigură că va veni în vizită atunci când centrul va fi gata”, a declarat Pia Becker, managerul proiectului ”The Good Life”, conform sport.ro, făcând referire la gestul lui Christian Eriksen.

 

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro