Ce a făcut băiatul cu Tourette cu marele premiu de la iUmor. Andrei a făcut un super gest VIDEO

Ce a făcut băiatul cu Tourette cu marele premiu de la iUmor. Andrei a făcut un super gest VIDEO
Ce a făcut câștigătorul iUmor cu banii câștigați

Andrei Ungureanu, cunoscut drept ‘băiatul cu Tourette’ de la iUmor este marele câștigător al sezonului cu numărul 9 al show-ului difuzat la Antena 1. Acesta a cucerit telespectatori lși jurații cu momentele sale pline de umor, astfel că a reușit să ducă acasă marele premiu în valoare de 20.000 de euro, dar puțini români știu că el a făcut un super gest cu această sumă mare de bani.

Ce a făcut Andrei Ungureanul, băiatul cu Tourette, cu premiul de la iUmor

Andrei Ungureanu trăiește cu sindromul Tourette de 22 de ani, învățând cum să se descurce cu această afecțiune pentru a duce o viață cât se poate de normală. Tânărul scoate anumite sunete ce sunt, de multe ori, însoțite și de spasme musculare. Afecțiunea neurologică este destul de rară, fiind cunoscută și ca boala ticurilor ținând cont de sunetele și mișcările necontrolate.

Concurentul de la emisiunea difuzată la Antena 1 a reușit să ajungă la premiul cel mare după ce a surprins pe toată lumea. Cu o parte din bani și-a achitat anumite datorii din trecut, a investit într-un viitor proiect, dar nu a uitat de cei ce nu sunt așa de norocoși. Andrei Ungureanu a dat o parte din premiul său unei asociații de copii.

„Cu o parte din bani mi-am achitat trecutul, am avut niște datorii. Apoi am investit într-un podcast și am și donat unei asociații de copii. Acum vreau să-mi pun dinții. Nu am dinți și vreau să-mi pun neapărat. Trebuie să mă sedeze medicul, pentru că eu nu pot sta nemișcat.”, a declarat Andrei Ungureanu în emisiunea Xtra Night Show de la Antena Stars.

Ce i se întâmpla lui Andrei Ungureanu în copilărie. Nimeni nu îl înțelegea

Deși a trezit simpatia publicului, puțină lume știe că povestea de viață a concurentului nu a fost una roz. Acesta a trecut prin clipe grele în școală, locul ce ar fi trebuit să îi aducă alinare la o vârstă fragedă. Într-un interviu, băiatul cu Tourette a povestit că nu doar că elevii îl imitau, dar și profesorii nu îl înțelegeau absolut deloc.

„Eram criticat, judecat, lăsat deoparte. Nu mi-am pierdut prieteni, dar oamenii care nu ştiau ce înseamnă sindromul Tourette îmi spuneau: «Băi, dar sughiţi?».Toţi îmi spuneau să nu mai fac aşa. Ei nu înţelegeau că eu nu pot să controlez aceste ticuri verbale şi musculare. Asta se întâmpla şi la şcoală, chiar de la profesori. Profesorii erau nişte comunişti. Nu mă acceptau. Credeau că o fac intenţionat. Elevii râdeau pe tema asta. Mă imitau.“, a dezvăluit Andrei Ungureanu pentru Adevărul.

Andrei Ungureanu a renunțat la școală. Motivul pentru care a suferit enorm

Pentru că s-a confruntat cu foarte multe provocări, Andrei Ungureanu a decis să renunțe la școală. Pe lângă faptul că își dorea de la viață altceva, faptul că era criticat încontinuu pentru că avea sindromul Tourette l-a făcut să meargă pe propriul drum și să se educe singur pentru cariera pe care și-o dorea.

„Pentru mine, şcoala a fost un subiect închis. În al doilea semestru din clasa a IX-a m-am lăsat de şcoală. A contat în alegerea acestei decizii şi faptul că aveam sindromul Tourette, dar şi alte lucruri. Voiam să fac complet altceva. Eu nu am învăţat nimic de la şcoală. M-am autoeducat pe ceea ce voiam eu să fac, şi anume programare.”, a mai spus el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI