Ce a făcut Ana Maria Popescu, după tot scandalul cu ministrul Sportului. Toată lumea a aplaudat-o

Ce a făcut Ana Maria Popescu, după tot scandalul cu ministrul Sportului. Toată lumea a aplaudat-o
Ce a făcut Ana Maria Popescu, după tot scandalul cu ministrul Sportului. Toată lumea a aplaudat-o

Ce a făcut Ana Maria Popescu, după tot scandalul cu ministrul Sportului. Vicecampioana olimpică la spadă de la Tokio a avut un duel verbal intens cu Eduard Novak după cucerirea medaliei de argint, dar și la revenirea în țară. Joi seara, sportiva de 36 de ani s-a găsit într-o postura inedită, schimbând planșa de scrimă cu terenul de fotbal.

Ce a făcut Ana Maria Popescu, după tot scandalul cu ministrul Sportului

Ce a făcut Ana Maria Popescu, după tot scandalul cu ministrul Sportului. Vicecampioana olimpică de la Tokio a fost protagonista unul duel verbal cu Eduard Novak. După ce sportiva a criticat subfinanțarea scrimei și a sportului românesc, în general, ministrul a răspuns că nici cu 5 milioane de lei în plus la buget, Ana Maria Popescu n-ar fi câștigat aurul olimpic. Disputa s-a amplificat la revenirea în țară a medaliatei olimpice, care nu a vrut să dea mâna cu ministrul Novak.

Mai mult, Ana Maria Popescu a continuat să-l critice pe acesta, cerându-i și cele 5 milioane în plus la care Novak se referise.

Îmi doresc foarte mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul acela pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane (n.r. – de lei). Dar nu-i problemă mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia!”, a spus Ana Maria Popescu în fața ministrului Novak. la sosirea pe aeroportul Henri Coandă.

Toată lumea a aplaudat-o

Până la urmă, atât Ana Maria Popescu, cât și ministrul Sportului și-au cerut scuze unul altuia pentru unele declarații și gesturi făcute. Joi seara, însă, vicecampioana olimpică s-a aflat într-o postură inedită. Legitimată la CSA Steaua, ea a fost invitată de conducerea clubului să dea lovitura de începere a partidei Steaua – Csikszereda, din prima etapă a Ligii 2. A fost, de altfel, primul meci oficial desfășurat pe noul stadion Steaua. Arena a fost inaugurată pe 7 iulie, prin partida amicală Steaua – OFK Belgrad.

Aproape 3.500 de fani au aplaudat-o pe Ana Maria Popescu, sportiva venind pe gazon cu medalia olimpică de argint la gât. Ea a purtat noroc echipei antrenate de Daniel Oprița, care a câștigat cu 1-0 prima partidă disputată de „militari” în eșalonul secund. Unicul gol al partidei a fost marcat de Chipirliu, în minutul 79. Atacantul intră în istoria clubului de fotbal, fiind primul marcator pe noul stadion Steaua. El a marcat și primele 2 goluri în întâlnirea amicală cu OFK Belgrad, scor 6-0. Ana Maria Popescu ar trebui să fie recompensată de clubul Steaua cu până la 25.000 de euro, adică jumătate din suma acordată de COSR pentru o medalie olimpică de argint.

Sursa foto: liga2.prosport.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI