Ce a făcut amanta lui Putin pentru a-și proteja averea. Decizia luată de fosta gimnastă

Ce a făcut amanta lui Putin pentru a-și proteja averea. Decizia luată de fosta gimnastă
Alina Kabaeva și presiunea activiștilor elvețieni pentru expulzarea ei

Din momentul în care Vladimir Putin a ales să invadeze Ucraina, au început să apară și problemele. Mare parte din oligarhii legați de acesta au fost supuși unor sancțiuni drastice. Unii și-au pierdut aproape întreaga avere, alții au reușit să recupereze ceva. De cealaltă parte, surse externe vorbesc de sancțiuni și împotriva celor două fiice ale liderului de la Kremlin, dar și împotriva amantei acestuia. Alina Kabaeva locuiește cu cei 2 copii recunoscuți oficial de presa rusă în 2008, site care s-a închis după publicarea informației, și 2 copii nerecunoscuți, în Elveția. În ultima vreme a fost pusă sub presiunea activiștilor. Aceștia au semnat petiții către guvernul elvețian de a o expulza din țară. Ca urmare a acestor situații amanta lui Putin a început, ușor, ușor, să se retragă din mai multe afaceri în care era implicată.

Alina Kabaeva și presiunea activiștilor elvețieni pentru expulzarea ei

După declanșarea invaziei din Ucraina, mai toți apropiații lui Vladimir Putin au avut de suferit consecințele acestor acțiuni. Printre cei despre care s-a scris că ar putea păți același lucru, este și presupusa amantă a lui Putin, Alina Kabaeva.

Opozanții lui Vladimir Putin din Ucraina, Rusia și Belarus au demarat, încă din 21 martie, o petiție prin care cer ca Elveția să o expulzeze pe Alina Kabaeva. Activiștii care lansau petiția declarau că aceasta se ascunde cu copiii într-o vilă de lux.

Alina Kabaeva, în vârstă de 38 de ani, este o fostă gimnastă olimpică și medaliată cu aur. Toată presa de opoziție și cea occidentală relata faptul că este amanta lui Putin.

În același timp s-a scris că Alina este mamă a patru copii, aceștia fiind toți ai liderului de la Kremlin. Putin nu a recunoscut niciodată în mod oficial.

Petiția, conform Daily Mail, vine în contextul în care s-a raportat că Alina Kabaeva a fost trimisă la o cabană privată din Elveția la începutul lunii martie, pe fondul invaziei din Ucraina.

„Este timpul să o reuniți pe Eva Braun cu Führerul ei. În pofida războiului actual, Elveția continuă să găzduiască un complice al regimului lui Putin.”, se arată în petiția formulată.

Citește ș: Câte miliarde de dolari au ascuns oligarhii ruși în Elveția. Noi sancțiuni pentru oamenii lui Vladimir Putin

Numele amantei dispare din companiile rusești

Până în prezent, Occidentul nu a sancționat-o pe Kabaeva. Aceasta era președintele consiliului de administrație al National Media Group. Este vorba de un mare mastodont de televiziune și ziare obedient Kremlinului.

Alina Kabaeva avea un salariu de aproape 8 milioane de lire sterline pe an. Dar asta până de curând. Conform celor de la Daily Mail, numele și poza aesteia au dispărut dramatic de pe site-ul imperiului media pe care îl controlează.

Alina Kabaeva, era o figură proeminentă în secțiunea Consiliului de Administrație al companiei. Dar, conform publicației aminite, a dispărut brusc, pe fondul temerilor legate de sancțiuni occidentale.

Acest lucru survine pe fondul sancțiunilor așteptate împotriva fiicelor lui Putin. Vine și după ce liderul opoziției încarcerat Alexei Navalnîi a cerut ca Occidentul să ia măsuri împotriva puternicei media de propagandă a Kremlinului.

Navalnîi a indicat grupul de televiziune și ziare al lui Kabaeva, argumentând că este posibil ca acesta să fie deținut personal de Putin.

„Vreau să vă reamintesc că Grupul Național Media, care deține cea mai mare parte a acestui aparat de minciuni, îi aparține fără îndoială lui Putin personal.

Este chiar condus în mod oficial de amanta lui Putin, Alina Kabaeva”, scrie Navalnîi din închisoare.

Nu a existat nicio explicație din partea NMG, după ce a eliminat numele și fotografia Alinei Kabaeva. Ea deținea funcția de președinte al consiliului de administrație din 2014, în ciuda faptului că nu avea nicio experiență anterioară în domeniul mass-media sau al afacerilor.