Alexei Navalnîi, în pericol de moarte după gratii? Starea lui se degradează rapid, detalii șocante

Alexei Navalnîi, în pericol de moarte după gratii? Starea lui se degradează rapid, detalii șocante
Politicianul riscă riscă grave probleme cardiace și renale

După arestarea și încarcerarea într-o închisaore din Moscova, Alexei Navalnîi a intrat în greva foamei. Potrivit soției sale, care l-a vizitat pe 3 aprilie, disidentul era vădit slăbit. Aceasta a mai spus că sunt semne clare că starea sa de sănătate s-a deteriorat.

Alexei Navalnîi a fost transferat la un spital penitenciar

Alexei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, și-a început greva foamei la sfârșitul lunii martie. Greva era în semn de protest față de ceea ce a spus că este lipsa îngrijirii medicale. Soția acestuia, după vizita din 3 aprilie, declara că îi este greu să vorbească. Conform acesteia, Alexi Navalnîi ar fi slăbit 16 kilograme de la încarcerarea sa din februarie.

”Este încă la fel de vesel și optimist ca oricând. Vorbește cu greu, totuși. Din când în când închide telefonul și se sprijină pe masă pentru a face o pauză. A slăbit mult … și cântărește 76 kg.”, a scris Yulia Navalnaya într-o postare pe Instagram.

Presa internațională de astăzi relatează despre decizia autorităților rusește de a-l transfera într-un spital-peninteciar. Publicația franceză Le Figaro titrează informația, spunând că Alexei Navalnîi este expus riscului unor probleme grave de inimă și rinichi care pot duce la deces. Kremlin-ul nu  avut nicio reacție pe marginea problemelor de sănătate ale acestuia.

În schimb s-a luat decizia de a-l transfera pe Alexi Navalnîi în această dimineață. Serviciile penitenciare ruse au decis să-l transfere la un spital pentru prizonieri pe Alexeï Navalny, aflat în greva foamei timp de aproximativ trei săptămâni. În același timp autoritățile au considerat starea de sănătate a disidentului ca fiind „satisfăcătoare”.

”O comisie de medici (…) a decis să îl transfere pe Alexey Navalnîi într-o unitate spitalicească pentru condamnați aflați pe teritoriul coloniei penale nr. 3 din regiunea Vladimir.

Starea de sănătate a lui A. Navalnîi este considerată în prezent satisfăcătoare, este controlat zilnic de un terapeut medical.”, a indicat serviciul penitenciar din această regiune într-un comunicat de presă.

Politicianul riscă riscă grave probleme cardiace și renale

Conform apropiaților, starea de sănătate i s-a agravat în ultima vreme din cauza grevei. Alexei Navalnîi riscă grave probleme cardiace și renale care pot duce la deces. Majoritatea spun că este îngrijorătoare actuala situație, având în vedere faptul că a supraviețuit cu greu unei otrăviri cu o substanță neurotoxică.

Alexei Navalnîi anunța că a încetat să mănânce pe 31 martie pentru a-și denunța tratamentul în închisoare. Decizia venea și, în special, din cauza faptului că nu a fost tratat pentru dureri de spate severe. Potrivit acestuia, el a fost amenințat și cu hrănirea forțată, o opțiune pe care autoritățile ruse o au dacă refuză să hrănească un prizonier.

Oficialii europeni sunt „foarte îngrijorați” pentru sănătatea disidentului. Aceștia au cerut ca Alexeï Navalnîi să fie internat în spital. Germania și Franța a insistat asupra aplicării „tratamentului medical adecvat” de către medici. În același timp au mai cerut și eliberarea imediată a acestuia. Washington-ul a avertizat duminică că vor exista „consecințe” pentru Moscova dacă Alexei Navalnîi va muri.