Care a fost cerința DSP de urgență pentru clinica ce l-a tratata pe Petrică Mîțu Stoian? Fanii sunt șocați pentru că nici acum nu au aflat adevărul din spatele morții neașteptate a interpretul de muzică populară. Iată noi dezvăluiri despre acest caz!
DSP vine cu o cerere importantă în dreptul clinicii unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian. Autoritățile cer ”numărul eventualelor decese” care au fost înregistrate la unitatea mediclă în cauză. Amintim că interpretul de muzică populară a urmat un tratament la camera hiperbară, iar la scurt timp s-a stins brusc din viață.
Cazul este încă în vizorul autorităților chiar și după ce instituția a aplicat unității o amendă de 80.000 de lei. Direcția de Sănătate Publică Caraș Severin continuă seria controalelor la clinia Nera și cere o statistică din dreptul deceselor înregistrate acolo după ce pacienții au beneficiat de același tip de procedeu ca Petrică Mîțu Stoian.
De asemenea, DSP cere și numărul pacienților care s-au tratat la cabinetul de medicină internă și recuperare medicală și cei care au beneficiat de racolare de probe medicale de la laboratorul clinicii. Conducerea clinicii a ales să răspundă public solicitărilor venite din partea DSP și a postat un mesaj pentru a răspunde tuturor întrebărilor autorităților.
”În total, în cadrul Clinicii Nera în anul 2021 au fost evaluați 579 de pacienți (nu toți au primit acordul medicului pentru a urma terapia cu oxigen hiperbar), din care 342 de pacienți cu probleme post-Covid. Dintre aceștia, cca 20 de pacienți au fost transferați de la diverse spitale (direct de la ATI) către noi.
Restul de 237 de pacienți au fost tratați pentru afecțiuni ca: necroză de cap femural, osteomielite, leziuni post-radioterapie, recuperare oncologică și altele. Starea de sănătate a tuturor acestor pacienți s-a ameliorat în urma tratamentului hiperbar și a terapiilor de recuperare medicală.
Așadar, medicina hiperbară de la Clinica Nera a salvat vieți în România. De altfel, atât în țară cât și în străinătate, centrele de sănătate prin medicină hiperbară au salvat numeroase vieți, fapt care ar putea fi în interesul presei și al opiniei publice din România”, se arată într-un comunicat emis de clinica Nera.
Șefii clinicii au subliniat că în tot timpul acesta au fost realizate 4.500 de sesiuni de terapie hiperbară, 69 de pacienți au fost consultați, au avut loc 170 de proceduri și nu a existat niciun pacient mort.
”La Clinica Nera au fost realizate circa 4500 de sesiuni de terapie hiperbară pentru pacienți şi au avut loc doar 2 barotraume (din care o barotraumă a fost a medicului cu competență hiperbară).
În cadrul secției de recuperare medicală au mai fost consultați 69 de pacienți şi realizate 170 de proceduri. La Clinica Nera nu a murit niciun pacient”, mai explică șefii clinicii la care s-a tratat Petrică Mîțu Stoian.