Ce a apărut pe cer la 5 minute după moartea Reginei Elisabeta. Momentul surprins la Windsor

Ce a apărut pe cer la 5 minute după moartea Reginei Elisabeta. Momentul surprins la Windsor
Ce a apărut pe cer la 5 minute după moartea Reginei Elisabeta

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a îndoliat o lume întreagă. Suverana în vârstă de 96 de ani a încetat din viață la Castelul Balmoral, reședința sa regală din Scoția. Monarhul a murit în pace, înconjurată de toți cei patru copii ai săi și cei mai apropiați membri ai familiei. Un fenomen extraordinar a apărut pe cerul deasupra Castelului Windsor, la câteva minute după tragica veste.

Un curcubeu a apărut pe cer, după moartea Reginei Elisabeta

Se spune că atunci când cerul este senin și curcubeul își face simțită prezența în văzduh, persoana care tocmai a trecut în neființă și-ar fi găsit liniștea. Același lucru s-a întâmplat în după-amiaza zilei de 8 septembrie, la câteva momente după ce Regina Elisabeta a Marii Britanii a decedat.

Suverana a încetat din viață la onorabila vârstă de 96 de ani, în sânul familiei sale, fiind înconjurată de cei patru copii ai săi, la Castelul Balmoral din Scoția.

La câteva minute după ce tragica veste despre moartea Reginei Elisabeta a devenit publică, pe cerul din Londra a apărut un curcubeu, fenomen care le-a adus un strop de speranță britanicilor îndurerați de moartea monarhului lor.

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani, în seara zilei de joi, 8 septembrie,  în patul său din Castelul Balmoral din Scoția. Suverana și-a petrecut ultimele clipe înconjurată de familie și toți cei patru copii ai săi. Starea de sănătate a mamei Prințului Charles se deteriorase în ultimele luni.

„Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază”, se arată într-o declarație de la Palatul Buckingham făcută la câteva ore după alta, care anunță că medicii ei. erau „preocupate” de sănătatea ei.

Viitorul Rege Charles și viitoarea regină consoartă, Camilla, vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce în Londra în decursul zilei de vineri, 9 septembrie.

Regina Elisabeta a numit-o pe Liz Truss premier al Marii Britanii

Succesorul Reginei, Prințul Charles, și soția sa s-au alăturat Prințesei Anne, la Castelul Balmoral, pe fondul preocupărilor crescânde cu privire la condiția mamei lor.

Cu doar câteva zile înainte de a trece la cele veșnice, Regina Elisabeta și-a pus în ordine prioritățile politice și s-a întâlnit cu fostul premier britanic Boris Johnson la Castelul Balmoral, unde oficialul țării și-a prezentat, oficial, demisia.

Marți, 6 septembrie, regretata Regină Elisabeta a primit-o pe Liz Truss, succesoarea lui Boris Johnson, Liz Truss, la Castelul Balmoral, într-o ceremonie restrânsă unde a numit-o noul premier al Marii Britanii.