În aceste zile, de când România a fost lovită de actuala criză pandemică, am avut și vom avea parte de foarte multe declarații de presă din partea Grupului de Comunicare Strategică. Ceea ce s-a putut observa, de la un moment în colo, este apariția unui tânăr care ajută la transmiterea informațiilor inclusiv celor cu deficiențe de auz.
Bogdan Anicescu are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Specială și este interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România. El este cel care îi ajută de fiecare dată când este nevoie ca mesajele Grupului de Comunicare Strategică să ajungă și la oamenii cu dificultăți de auz. Întrebat cum se traduce termenul, deja folosit în continuu, în ultima perioadă, criza Covid-19, tânărul a declarat că încearcă să traducă cât mai fidel cu putinţă, mărturisind că multe semne sunt inventate de noi oamenii, depinde de context și alte legături.
”Multe semne sunt inventate de comunitate. Inclusiv pentru „Coronavirus” se foloseşte un gest care a devenit internaţional, format dintr-un semn pentru „coroană” şi ideea de „răspândire. Atât cât ţine de mine, voi încerca mereu să dau tot ce am mai bun când vine vorba de aceste informări”, a mai mărturisit tânărul.
Bogdan este un om de o modestie remarcabilă și care, la fel ca și ceilalți, s-a pus în slujba cetățenilor, cei cu deficiențe de auz, pentru a transmite mesajele și informațiile, atât de importante și necesare, la cât mai multă lume. După cum au spus și colegii săi, din aceste zile, Bogdan este un român care și-a asumat să îi ajute dintr-un motiv pe care poate încă nu și l-a căutat, dar pe care cei mai mulți l-au intuit, și anume din patriotism.