Ce a ajuns să facă astăzi Ștefan Stan, câștigătorul primului sezon Vocea României

Ce a ajuns să facă astăzi Ștefan Stan, câștigătorul primului sezon Vocea României
Ce a ajuns să facă astăzi câștigătorul primului sezon Vocea româniei, Ștefan Stan.

Ștefan Alexandru Stan s-a născut în București. Deși mama sa a cântat în tinerețe, iar Ștefan Stan își dorea să devină cântăreț, acesta nu a avut parte de sprijinul niciunuia dintre părinți în ceea ce privea urmarea unei cariere în muzică.

Cu ce se ocupă astăzi Ștefan Stan, câștigătorul primului sezon Vocea României

Au sute de mii de fani, susțin concerte și apar la emisiuni, însă vedetele noastre nu au fost mereu așa. Cele mai multe au început să muncească de la vârste extrem de fragede, având job-uri care mai de care mai diferite față de ceea ce fac acum. Ștefan Stan a declarat că visul său, în copilărie, era să fie vidanjor. Meseria sa de bază e departe de acest vis, el fiind lacatuș mecanic cu acte. În prezent nu are nicio legatură cu niciuna dintre aceste două ocupații.
De cum a făcut 14 ani, Ștefan Stan s-a apucat de muncă. La îndemnul mamei sale, care i-a și găsit imediat un angajator, primul câștigător de la „Vocea României” a mers să care moloz și să ajute în construcții.
Ștefan Stan la Vocea României.
Cu ce se ocupă astăzi Ștefan Stan câștigătorul primului sezon Vocea României.
Ce a ajuns să facă astăzi câștigătorul primului sezon Vocea României, Ștefan Stan.
„Primul meu job a fost pe șantier. Muncitor necalificat. Aveam 14 ani. S-a întâmplat într-o dimineață în care mama a deschis ușa, „mamă, mai ții minte?”, și mi-a zis : „băi, trântore, treci la muncă tâmpitule ce ești. Că ești bărbat acum. Trebuie să ții casa”. Mama mi-a insuflat chestia asta. Dacă eu am trăit fără tată, ai mei s-au despărțit și au rămas așa, mama m-a învățat să fiu stâlpul casei, să fiu stâlpul familiei”, ne-a declarat Ștefan Stan.

Proaspăt întors din SUA câștigă Vocea României

După ce a fost salahor pe un șantier, a lucrat într-o fabrică de aparate de aer condiționat. Cum lucrurile nu au mers în România așa cum își dorea, a plecat, pe la 22 de ani, imediat după ce a terminat armata, în SUA. Plecat fiind în SUA pentru a munci, Stan a cântat la îndemnul prietenilor în diverse cafenele și baruri, iar în 2011 s-a înscris la preselecțiile emisiunii-concurs Vocea României, unde l-a avut ca mentor pe Smiley.

Pe parcursul competiției interpretul s-a făcut remarcat prin intermediul glasului său „baritonal, aspru și ușor gutural”, iar la data de 26 decembrie a fost desemnat marele câștigător al emisiunii. În urma victoriei Stan a primit suma de 100.000 de euro și un contract de management cu Universal Music Romania. Din 2013 a fost prezentator al emisiunii Killer Karaoke, difuzată de Prima TV.

Cu ce se ocupă în prezent Ștefan Stan

Cântăreţul nu renunţă aşa uşor la muzică, pe lângă acest aspect, Ştefan se apucă de actorie. Vedeta a pornit în propria aventură şi a parcurs un traseu plin de semnificaţii mitologice în căutarea legendarului inel din producţia cinematografică „The Hobbit”. Itinerariul a fost similar cu cel parcurs de cei 13 gnomi din film, dar recreat pe meleaguri româneşti. Aşadar, admiratoarele sunt nerăbdătoare să-l vadă pe artist jucând în film.