Cazul Sorina. Decizie definitivă a Tribunalului Olt cu privire la plecarea din România alături de familia adoptivă

Cazul Sorina. Decizie definitivă a Tribunalului Olt cu privire la plecarea din România alături de familia adoptivă
Tribunalul Olt a dat o decizie definitivă în cazul plecării Sorinei din România

Tribunalul Olt a respins apelul făcut de procurorul general în cazul Sorinei, cu privire la interzicerea părăsirii teritoriului României. Fetița din Baia de Aramă, județul Mehedinți, se află în Statele Unite ale Americii alături de familia adoptivă. Decizia judecătorilor este definitivă.

Tribunalul Olt a dat o decizie definitivă în cazul plecării Sorinei din România

„Respinge apelul declarat de apelantul Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva sentinţei civile nr. 3290 din 18 iulie 2019 a Judecătoriei Slatina în contradictoriu cu intimaţii Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, Şărămăt Mariana, Săcărin Gabriel, Săcărin Ramona Elena,Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice şi Gene- Greb Bejan. Obligă apelantul să achite intimaţilor Săcărin Gabriel şi Săcărin Ramona Elena suma de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocaţial redus”, este decizia definitivă a judecătorilor Tribunalului Olt.

Judecătoria Slatina a decis în această vară că Sorina poate pleca din țară împreună cu familia adoptivă, după ce cazul trecuse deja prin patru instanțe de judecată: Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinţi, Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Olt. Procurorul general al României, Bogdan Licu, a cerut ordonanță prezidențială cu privire la interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Fetița a părăsit România pe data de 21 iulie, alături de familia adoptivă, după decizia favorabilă venită de la magistrații Judecătoriei Slatina. Surse apropiate familiei au anunțat că Sorina avea toate actele în regulă în momentul în care a plecat din România. Părinții ridicaseră pașaportul fetiței de la Serviciul de Pașapoarte Dolj.