Cazul Caracal. Legătura dintre Gheorghe Dincă și un băiat de 8 ani. Detalii de ultimă oră

Cazul Caracal. Legătura dintre Gheorghe Dincă și un băiat de 8 ani. Detalii de ultimă oră
Cazul Caracal. La audierile de ieri au fost încălcate câteva proceduri juridice

Cazul Caracal. Noi dovezi în cazul crimelor de la Caracal au apărut în spațiul public. Dosarul este și acum pe rol la Tribunalul Olt. Noile date îl leagă pe Gheorghe Dincă de un nou martor. Este vorba de un băiat de numai 8 ani în posesia căruia ar fi ajuns telefonul de pe care inculpatul ar fi sunat-o pe mama Alexandrei Măceșanu.

Cazul Caracal. Legătura dintre Dincă și băitul de 8 ani

Va mai trece mult timp până la o decizie concretă în Cazul Caracal. Miercuri, 28 aprilie, au avut loc noi audieri de martori la Tribunalul Olt în acest caz. Printre martorii audiați a fost și un băiat de numai 8 ani.

Procurorii DIICOT au reușit să facă legătura între inculpatul Gheorghe Dincă și minor. Conform datelor judiciare legătura este exact telefonul de pe care Gheorghe Dincă ar fi sunat-o pe mama Alexandrei Măceșanu la o zi după ce le răpise fiica. Conform Gândul.ro, avocata familiei Melencu spune că lucrurile nu sunt atât de clare, având în vedere anumite declarații ale martorului minor.

”Copilul a spus că Dincă a ieșit din Bănie și i-a lăsat o sacoșă cu un telefon. Totodată, copilul mai afirmă că Dincă avea mustață.

Toată lumea știe că nu avea. În același timp, îl recunoaște pe Dincă din boxă”, a spus Carmen Obîrșanu, avocata familiei Melencu.

Se pare că la audierile de ieri au fost încălcate câteva proceduri juridice, mai spune avocata. Conform acesteia minorul a fost prezent la audieri însoțit de mama sa, care este și ea martor în Cazul Caracal.

Argumentul avocatului s-a bazat pe precizările făcute în Codul de procedură penală. Acesta stipulează clar faptul că minorul nu poate fi audiat ca martor, în condițiile în care părintele acestuia este și el martor într-un proces. Carmen Obîrșan a mai spus că va cere anularea depoziției minorului de 8 ani, pe baza acestor argumente.

Avocata cere verificarea apelurilor video efectuate de pe telefonul Luizei

Cazul Caracal. După depozițiile de ieri ale minorului și încălcarea procedurilor penale, Carmen Obîrșanu, avocata familiei Melencu, a mai declarat că va cere o nouă expertiză. Este vorba de expertiza asupra telefonului Luizei Melencu. Avocata spune că dorește reverificarea telefonului, inclusiv a apelurilor video făcute de pe acesta, chiar și după momentul răpirii tinerei.

”Am făcut adresă oficială și mi-a venit, oficial, că pe listingul real se află apeluri video inițiate de pe telefonul Luizei, apeluri video care au fost șterse de anchetatori de pe listingul de la dosar.

Prin ștergerea acestor apeluri, ce probe au vrut să ascundă? Pentru că sunt sute de apeluri, chiar după răpire, pe un listing sunt cinci și pe altul sunt șase apeluri video” a precizat avocata.

După ziua de ieri judecătorii de pe lângă Tribunalul Olt au stabilit o nouă înfățișare pentru audierea martorilor pentru data de 19 mai 2021. Rămâne de urmărit dacă cererea avocatei de anulare a depozițiilor minorului vor fi luate în considerare de magistrații Tribunalului Olt, la următoarea înfățișare.

Gheorghe Dincă este inculpatul principal în Cazul Caracal. Acesta este acuzat de trafic de minori, viol, profanare de cadavre și omor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI