Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, veste de ultimă oră de la tribunal. Ce decizie au luat judecătorii (exclusiv)

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, veste de ultimă oră de la tribunal. Ce decizie au luat judecătorii (exclusiv)
Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, veste de ultimă oră de la tribunal

Cazul Caracal. Sunt noi informații despre Gheorghe Dincă, supranumit „Monstrul din Caracal”, judecat pentru uciderea tinerelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Ce se întâmplă cu cazul Caracal, unul dintre cele mai mediatizate dosare în ultimii ani, care au înmărmurit o țară întreagă.

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, veste de ultimă oră de la tribunal

Conform celor mai noi informații despre dosarul Caracal, Gheorghe Dincă rămâne închis. Instanța a respins cererea schimbării încadrării juridice a faptelor de care se face acuzat în cazul tinerelor din Caracal dispărute de trei ani, scrie Impact.ro.

Aurel Moldoveanu, avocatul familiei Măceșanu, a cerut la finalul lunii schimbarea încadrării penale a lui Gheorghe Dincă, iar conform cererii, acesta ar fi urmat să fie achitat de omor și acuzat de profanare de cadavre. Carmen Obârșanu, avocat al familiei Melencu, a afirmat la rândul ei ca dacă cererea ar fi fost admisă, Gheorghe Dincă ar fi urmat să părăsească închisoarea. Carmen Obârșanu a mai spus că nu a mai pomenit în cariera ei juridică un astfel de demers.

„Cererea făcută de avocatul Aurel Moldovan e cu atât mai surprinzătoare din cel puțin două motive. În primul rând el nu este avocatul acuzatului. Pe de altă parte, asemenea tip de cereri se pot face, dar niciodată cerând practic reducerea pedepsei celui acuzat. Mă declar de-a dreptul șocată, deși intuiam că instanța va respinge cererea!”, a declarat Carmen Obârșanu pentru sursa citată.

Carmen Obârșanu a mai afirmat că săptămâna viitoare, probabil la ultimul termen fixat pentru proces, acuzatul Gheorghe Dincă „va face aproape sigur circ pe aceeași chestiune”.

În ședința din data de 31 mai, judecătoarea de la Tribunalul Olt a respins probele solicitate de Dincă, iar familia Măceșanu, prin avocatul său, a cerut ca acesta să nu mai fie judecat pentru omor, ci numai pentru trafic de persoane. Familia Alexandrei Măceșanu spera să forțeze autoritățile să reia căutările Alexandrei.

Avocatul Carmen Obârșanu a mai spus că dacă aceasta este strategia urmărită de familia Alexandrei, atunci ar fi trebuit să ceară mai întâi anularea certificatului constatator al decesului, fapt care nu s-a întâmplat.

„Colegul avocat Moldovan a cerut instanței să constate că arderea unui cadavru în butoiul din curtea lui Dincă e foarte greu să fi avut loc. De altfel, și Dincă a cerut și el să se facă experimental arderii unui cadavru de animal  cu o greutate aproximativă a corpului Alexandrei, pentru a dovedi că nu e vinovat de acuzațiile aduse. Însă instanța a respins cererile”, a mai precizat Carmen Obârșanu pentru impact.ro.

Gheorghe Dincă, în spatele gratiilor din iulie 2019

Amintim că în anul 2019, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu au dispărut fără nicio urmă din Caracal, iar Gheorghe Dincă este cel acuzat că după ce le-ar fi luat cu mașina la autostop, le-a sechestrat și le-a dus în casa lui, unde le-a violat și apoi le-a ucis, arzându-le apoi trupurile într-un butoi de tablă.

Recent, Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, a cerut instanței schimbarea încadrării juridice a faptelor de care este acuzat Dincă, motivând că „sub nicio formă nu s-a demonstrat, mai ales din expertiza ştiinţifică, că toate materialele folosite de Dincă în acel butoi putea conduce la o temperatură de 800 de grade sau 1.500 de grade, în vederea arderii unui cadavru în butoi. Mai mult decât atât, nu s-au comunicat şi nu s-a precizat care e vechimea oaselor găsite în incinta acelui butoi şi nu ştim exact ce provenienţă au acestea”.

Drept replică, rudele celei de-a doua fete dispărute au cerut respingerea schimbării încadrării juridice a acuzatului, care se află în închisoare din iulie 2019. Până astăzi, Dincă a încercat, de mai multe ori, să scape de acuzațiile aduse, inclusiv de regimul de pușcariaș.