Cazul Caracal: Cine i-a pus microfoane în casă bunicului Luizei Melencu. Totul este acum la dosar

de: Ana Chivu
20 01. 2020

Cazul Caracal ia o altă întorsătură! S-a dezvăluit recent că bunicul Luizei Melencu a fost supravegheat cu microfoane. Cine l-a ascultat zile întregi pe Stelian Iordache?

Cine i-a pus microfoane în casă bunicului Luizei Melencu?

Cazul Caracal se complică pe zi ce trece, iar detaliile care credeau că sunt menite tocmai pentru a descâlci situația fără precedent mai tare adâncesc unul dintre cele mai teribile evenimente petrecute anul trecut. Bunicul Luizei Melencu a fost supravegheat constant de către DIICOT în perioada anchetei dosarului Caracal. La început, anchetatori l-au bănuit inclusiv pe acesta că ar fi fost implicat în dispariția tinerei. Stelian Iordache a fost testat cu detectorul de minciuni, mai apoi a fost ignorat de polițiști, chiar dacă le-a explicat autorităților că atunci când a dispărut Luiza a fost sunat de doi bărbați diferiți care i-au spus că aceasta plecase în Elveția.

Amintim că adolescenta a fost văzută pentru ultima oară pe data de 14 aprilie, după ce a plecat din Dolj spre Caracal. Fata nu a mai venit acasă, motiv pentru care Stelian Iordache a sunat la Poliție, dar nu a fost luat în serios. Recent, bunicul Luizei Melencu a fost înștiințat de procurorii DIICOT că a fost supravegheat cu microfoane. „Vă aducem la cunoştinţă că faţă de dumneavoastră au fost luate măsuri de supraveghere tehnică prevăzute de art. 138 alin. 1, lit. a, c, d şi e din C.p.p’”, se arată în înștiințarea primită de bunicul Luizei.

Bunicul Luizei Melencu, supravegheat cu microfoane de către DIICOT

Tehnicile speciale de supraveghere:

Conform noului Cod de Procedură Penală, articolul 138, alin.1: „Constituie tehnici speciale de supraveghere sau cercetare următoarele: a) interceptarea convorbirilor şi comunicărilor; c) supravegherea video, audio şi prin fotografiere; d) localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice; e) obţinerea liste convorbirilor telefonice”. Subliniem că și mama tinerei dispărute a fost testată cu detectorul de minciuni, la începutul anchetei Caracal, iar cei trimiși în judecată săptămâna trecută sunt Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu.