Caz șocant la Iași! Un băiețel a murit la două săptămâni după ce împlinise șapte anișori. De ce îi acuză părinții pe medici

Caz șocant la Iași! Un băiețel a murit la două săptămâni după ce împlinise șapte anișori. De ce îi acuză părinții pe medici
Un băiețel a murit la două săptămâni după ce împlinise șapte anișori

Un băiețel din Iași care abia împlinise șapte anișori a murit, după ce inițial i s-a pus diagnosticul de varicelă. Familia susține că starea lui de sănătate s-a agravat zilele următoare și l-au dus de urgență la spital, dar medicilor nu le-ar fi păsat. În plus, în spital nu exista aparatura necesară pentru intervenție, iar micuțul a murit în cele din urmă.

Un băiețel a murit la două săptămâni după ce împlinise șapte anișori

„Sâmbătă seară s-a întâmplat. I-au apărut 2, 3 bubiţe, iar duminică au fost mai multe. Ne-am prezentat cu el la medicul de familie din Paşcani. Doctoriţa a spus că e varicelă, şi i-a dat Nurofen şi Paracetamol, sirop, pentru febră. Luni prezenta simptomele clare, nimic suspect. El era ca de obicei, vioi”, a declarat tatăl copilului pentru ziaruldeiasi.ro.

După câteva zile starea de sănătate a copilului s-a agravat. Au chemat ambulanța, iar echipajul ar fi fost informat că nu este o urgență. Copilul a fost dus Spitalul de Urgenţe Paşcani. Părinții îl acuză pe unul dintre medici că a tratat cazul cu nepăsare.

„Am şi o filmare cum stătea departe de pătuţ, el fiind intubat, având mască de oxigen pe faţă, şi medicul stătea nepăsător. L-a băgat într-o cameră unde nu aveau aparatură absolut deloc.

L-au resuscitat un sfert de oră, douzeci de minute, până au cărat aparatura de la parter până la etajul 5. Îmi pare rău că nu am putut să filmez cum cărau în braţe asistentele tuburile de oxigen şi defibrilatorul, ajungând în 40 de minute. E ceva de neimaginat. Cu toate astea, l-au resuscitat doar apăsând pe pieptul lui, cum se vede şi în filmare”, a precizat tatăl micuțului.

Băiețelul a încetat din viață seara, iar medicii nu ar fi dat un diagnostic clar. Cazul a ajuns la DSP Iași, care a precizat că „există suspiciunea de meningită meningococică mai mult decât varicelă.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI