Caz șocant în Vaslui. Fetiță de 11 ani, batjocorită și torturată de tată, imploră ajutor: „Mami, vino să mă salvezi!”

Caz șocant în Vaslui. Fetiță de 11 ani, batjocorită și torturată de tată, imploră ajutor: „Mami, vino să mă salvezi!”
Fetita de 11 ani, violată și torturată de tată Poză ilustrativă

O fetiță de 11 ani a trăit o viață de coșmar, până în urmă cu puțin timp. Copila, agresată fizic, amenințată cu moartea și terorizată, a început să noteze ororile pe care le trăia într-un carnețel, implorându-și în același timp mama să vină să o salveze din ghereale tatălui. Din păcate, femeia și-a abandonat copiii și a plecat cât mai departe de locul în care primea și ea tratamente inumane.

Cum a început calvarul copilei

Violența în familie este foarte des întâlnită în România, motiv pentru care, multe femei găsesc ca ultimă șansă de scăpare părăsirea soțului și a căminului conjugal. Acesta este și cazul unei fetițe din Vaslui și a surorilor lor, părăsite de mamă din cauza bătăilor pe care aceasta le primea de la partenerul său de viață. Din păcate, sentimentul matern a fost anihilat de violențele bărbatului, astfel că ele au fost lăsate în grija tatălui agresiv.

Așa a început și chinul fetiței de 11, violată, amenințată și tăiatul cu cuțitul de acela care trebuia să fie sprijinul ei. După o perioadă lungă de agresiuni, fata și-a făcut curaj să-i povestească mamei despre ceea ce îi făcea tatăl său, însă femeia nu a crezut-o, în ciuda faptului că și ea a fost agresată fizic de bărbat, pe vremea când era minoră.

Și mai trist este faptul că această familie lovită de soartă era monitorizată de autorități, însă fără niciun fel de rezultat, căci sancțiunile împotriva bărbatului au fost inexistente. Pentru că nu mai avea cui să-i povestească durerea sa, copila a început să scrie ce trăiește într-un jurnal, regăsindu-se printre alte notite și concluzia că „Nu mai suport această viață”.

Ulterior, mama sa a recunoscut cu nonșalanță că fata sa a rugat-o sa o salveze de bătăile și agresiunile tatălui ei, dar nu a crezut-o: “ Mami, vino să mă salvezi”, i-ar fi scris fiica pe WhatsApp.

Ce a făcut mama după ce a obținut ordin de protecție împotriva tatălui

Pentru că nu mai suporta bătăile, după ce a primit ordin de protecție împotriva soțului, mama fetiței și a celorlalte trei copile mai mici a plecat în străinătate, lăsându-le pe acestea în grija bunicii materne și a tatălui. În plus, bunica din partea mamei a povestit că și ea a fost la un pas să fie abuzată fizic de bărbat.

“El a îndrăznit la mine, doamnă, la 65 de ani, doamnă, dar la fiică-sa. Am scăpat eu, eram un pic mai violentă, l-am izbit şi am fugit la vale”, a spus bătrâna.

Autoritățile au povestit că mama a refuzat cu vehemență să aibă grijă de copii, astfel că micuțele au fost nevoite să rămână în custodia tatălui.

„S-a hotărât să rămână la tată pentru că mama a refuzat. Chiar am avut o discuţie cu dumneaei şi spunea că dacă îi aruncăm fetele peste gard, acolo le vom găsi şi a doua zi”, a declarat Andreea Vasluianu, asistent social primărie.

După o perioadă îndelungată de abuzuri, un asistent social de la școală a reușit să afle mai multe de la copilă, după ce i-a promis că nu va mai ajunge niciodată în casa tatălui său.

“I-am spus că n-o să se mai întâmple, n-o să mai mergi niciodată la tată, nu-ţi fie teamă, dacă ăsta este adevărul, spune-ne, şi fetiţa a mărturisit”, a declarat Andreea Vasluianu, asistent social primărie.

În acest moment, copila se află într-un centru de plasament, în timp ce surorile ei sunt în grija mamei. Tatăl a fost arestat de polițiști, urmând să I se stabilească pedeapsa, potrivit observatornews.ro.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI