Caz de sclavie la Găești, Dâmbovița: băiat de 12 ani, vândut de tatăl său. Ce era obligat să facă acesta

Caz revoltător la Găești, Dâmbovița. Un băiat în vârstă de 12 ani, din satul Merii, comuna Mogoșani a fost vândut de tatăl său ca sclav. Minorul este folosit pentru munci pe câmp. Potrivit autorităților locale, băiatul ar munci fără să fie plătit de un bărbat cunoscut sub porecla de Călăraşu.  Copilul a muncit anul trecut pentru un alt bărbat din Pătroaia, poreclit Pralea, care nici măcar nu l-a plătit – după cum a declarat pentru anchetatori.

Părăsit de mamă, cu patru surori și trei frați și vândut de tatăl său, băiatul nu are școală. Situația lui a fost adusă în atenția jurnaliștilor de mai mulți localnici. Familia băiatului (tatăl, frații și surorile) trăiește la Mogoşani.

Vândut la Găești pentru munci pe câmp și îngrijirea animalelor

Băiatul de 12 ani muncea în zona Vaideiasca. Acolo au ajuns Poliția Locală și angajați ai Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Găeşti. De asemenea, jurnaliștii de la publicația online Cronica Găeștiului au alertat Poliția și Direcția de Asistența Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, pentru preluarea băiatului în regim de urgență.

„Sperăm ca animalul care l-a vândut și care trecea periodic să-i ia banii să plătească penal, alături de indivizii care au cumpărat un amărât de copil ca sa-l folosească la muncă. Acești copii au nevoie de ajutor, de consiliere psihologică, de adăpost și hrană și, nu în ultimul rând, de șansa de a merge la școală.”Cronica Găeștiului

Cei care aud de asemenea cazuri de sclavie și de copii chinuiți inclusiv de propria familie sunt rugați să reacționeze și să anunțe instituțiile competente.

„Facem apel la oamenii care au informații despre cazuri asemănătoare să informeze de urgență autoritățile.” Cronica Găeștiului

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI