16 apr. 2024 | 14:08

Caz bizar în Anglia. Două gemene au murit, apoi s-ar fi reîncarnat în aceeași familie. „Cereau jucăriile fetelor moarte, deși nu le-au văzut niciodată”

Diverse
Caz bizar în Anglia. Două gemene au murit, apoi s-ar fi reîncarnat în aceeași familie. „Cereau jucăriile fetelor moarte, deși nu le-au văzut niciodată”

În multe religii și folosofii, termenul de reîncarnare apare extrem de des, iar un astfel de caz bizar s-ar fi petrecut în Anglia, unde două gemene au murit, apoi s-ar fi reîncarnat în aceeași familie.

În ce religii apare des termenul de reîncarnare

Dacă nu ești familiarizat cu acest termen, de reîncarnare, trebui să știi că există religii, cum ar fi hinduismul, budismul și jainismul, care cred în reîncarnare, iar o anumită variantă a ideii este, de asemenea, o parte inerentă a altor religii, cum ar fi druzismul, ytazidismul, sau caodaismul.

Cel mai des, însă, este întâlnită în hinduism, dar și în religia creștină, având în vedere că există texte biblice care par să implice credința în reîncarnare. Deși sunt mulți cei care nu cred în astfel de filosofii, se pare că au existat de-a lungul timpului cazuri, unele cel puțin bizare, în care anumite persoane clamau reîncarnarea și declarau că ar fi trăit într-o altă viață, alt loc.

Un caz de acest gen este și cel din Anglia, fiind vorba de gemenele Pollock, care sunt adesea citate ca o dovadă a reîncarnării. În aceeași măsură, presa din Anglia a mai relatat și despre cazul unui băiețel de doar 4 ani, despre care se credea că este reîncarnarea Prințesei Diana.

Caz bizar în Anglia, două gemene au murit, apoi s-ar fi reîncarnat în aceeași familie

În 1957, în orășelul Hexham din Anglia, Joanna Pollock, în vârstă de 11 ani, și sora ei mai mică, Jacqueline, în vârstă de șase ani, se îndreptau spre biserică împreună cu prietenul lor Anthony, când au fost lovite de un șofer care conducea neregulamentar.

În cazul gemenelor Pollock povestea este una tragică, cele două tinere surori au fost ucise, iar prietenul lor, Anthony, în vârstă de doar nouă ani, a murit în timp ce se deplasa la spital. În urma morții celor două gemene, părinții fetelor, John și Florence Pollock, au fost devastați. Dar când Florence a rămas însărcinată, John a fost convins că cele două fete vor renaște în familie ca gemene.

Cuplul, care erau catolici devotați, se certa adesea pe tema premisei reîncarnării, Florence respingând cu tărie convingerile lui John. Ulterior, s-a raportat că întreaga căsnicie a cuplului a fost chiar amenințată ca urmare, Florence fiind aproape de a cere divorțul.

Caz bizar în Anglia. Două gemene au murit, apoi s-ar fi reîncarnat în aceeași familie. „Cereau jucăriile fetelor moarte, deși nu le-au văzut niciodată”

Gemenle Pollock

De asemenea, nu existau antecedente de gemeni în familia niciunuia dintre părinți, iar medicul lui Florence prevăzuse o singură naștere, ceea ce înseamnă că probabilitatea de a avea gemeni era scăzută.

Cu toate acestea, împotriva tuturor șanselor, Florence a dat naștere la 4 octombrie 1958 la două fete gemene, numite Gillian și Jennifer, iar deși gemenele erau identice, cele două aveau semne de naștere diferite, ceea ce este considerat extrem de neobișnuit.

Jennifer avea un mic semn din naștere pe șoldul stâng, care imita un semn din naștere pe care îl avea Jacqueline. De asemenea, avea un semn din naștere pe frunte, care era asemănător cu o mică cicatrice pe care o avea Jacqueline în același loc. Când gemenele aveau trei luni, familia s-a mutat la Whitley Bay, care se află la est de Hexham.

Gemenele au reușit să identifice jucăriile surorilor lor decedate

Cu toate acestea, pe măsură ce fetele au crescut, a devenit clar că Gillian și Jennifer păreau să-și amintească orașul Hexham în detaliu, deși nu au crescut în acest orășel. Atunci când familia s-a întors în Hexham, când fetele aveau patru ani, gemenele au indicat și numit repere pe care nu le mai văzuseră înainte, cum ar fi școala pe care o frecventau Joanna și Jacqueline, Abația Hexham și un loc de joacă pe care surorile lor decedate îl adorau.

Caz bizar în Anglia. Două gemene au murit, apoi s-ar fi reîncarnat în aceeași familie. „Cereau jucăriile fetelor moarte, deși nu le-au văzut niciodată”

Perechea de gemene părea chiar să știe drumul spre locul de joacă fără să-l fi văzut vreodată. De asemenea, gemenele au fost capabile să identifice pe nume jucăriile surorilor lor decedate, deși nu s-a dovedit clar dacă ar mai fi trăit o altă viață. Deși Florence păstrase jucăriile regretatei fete departe de ochii lor, gemenele au început să ceară înapoi anumite jucării. De fapt, era aproape ca și cum gemenele își aminteau jucăriile ca fiind ale lor.

Cele două gemene aveau personalități foarte asemănătoare cu surorile lor

Cele două gemene (reîncarnate) au fost capabile să își numească jucăriile după numele care le fusese dat anterior și chiar au împărțit jucăriile exact ca și surorile lor. De asemenea, au făcut referire la faptul că jucăriile veneau de la Moș Crăciun, ceea ce era adevărat. Florence și John au observat, de asemenea, că gemenele aveau personalități foarte asemănătoare în comparație cu surorile lor mai mari.

În timp ce Joanna era foarte protectoare față de sora ei mai mică, Jacqueline, Gillian părea mai matură decât sora ei geamănă. Gillian, care s-a născut cu 10 minute înaintea lui Jennifer, avea, de asemenea, deseori grijă de geamăna ei, la fel cum Joanna avea grijă de Jacqueline. Părinții au observat, de asemenea, că gemenele chiar se bucurau de aceleași jocuri și alimente ca și frații lor.

În primii câțiva ani de viață a gemenelor, Florence a continuat să respingă sugestiile lui John potrivit cărora perechea ar fi fost „reîncarnată”. Cu o ocazie, Florence le-a auzit pe fete jucând un joc în care recreau accidentul surorilor lor. Gillian îi legăna capul lui Jennifer și îi spunea: „Îți iese sânge din ochi. Acolo te-a lovit mașina”. Totuși, după ce i-a găsit pe gemeni vorbind despre accidentul de mașină, ea s-a răzgândit.

Și-au pierdut complet amintirile legate de accident

La scurt timp după ce două gemene au împlinit cinci ani, amintirile din viețile lor anterioare au început să dispară încet-încet, pe măsură ce au continuat să ducă o viață normală.

Caz bizar în Anglia. Două gemene au murit, apoi s-ar fi reîncarnat în aceeași familie. „Cereau jucăriile fetelor moarte, deși nu le-au văzut niciodată”

În timp ce și-au pierdut complet amintirile legate de accident, Gillian și-a amintit mai târziu că a avut viziuni în care se juca într-o groapă de nisip la o casă din Whickham. Deși Gillian nu fusese niciodată în Whickham, a reușit să descrie perfect casa și grădina care se potriveau cu casa în care Joanna locuise cândva cu părinții ei la vârsta de patru ani.

În timp ce cazul gemenilor Pollock a fost mult timp citat ca dovadă  a reîncarnării, multe persoane au susținut că amintirile gemenilor ar fi putut fi influențate de cei patru frați mai mari.

Concluzie

Deși au existat și alte cazuri, poate la fel de bizare ca și cel al gemenelor Pollock, sunt încă mulți sceptici care spun că nu cred în reîncarnare. Pe de altă parte, dovezile care au apărut în timp par a certifica, totuși, această idee, dar cam greu de dovedit, iar alte ideologii și filosofii religioase încearcă să explice ce se întâmplă când mori, dar și ce se întâmplă după.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Devine interzis în România! Anunțul făcut de Guvern: Am interzis prin ordin
Capital.ro
1 Mai, Ziua Muncii. Cum a apărut această sărbătoare și ce semnificație are
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro