Cauza morții lui Dan Țandea s-a aflat. Ce au descoperit medicii la necropsie

Cauza morții lui Dan Țandea s-a aflat. Ce au descoperit medicii la necropsie
Dan Țandea, fermier cunoscut din Cluj

Moartea unuia dintre cei mai cunoscuți fermieri din România a fost învăluită în mister până la aflarea rezultatului necropsiei. Dan Țandea a fost găsit mort și înghețat într-o fosă septică aflată chiar în curtea fermei sale. În urma decesului survenit, polițiștii au continuat cercetările, iar în parallel, medicii legiști s-au ocupat de efectuarea necropsiei.

Ce spuneau apropiații după moartea sa

Dan Țandrea era unul dintre cei mai apreciați și renumiți fermieri ai Clujului, acestuia fiindu-i atribuită salvarea brânzei de Năsal. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, a fost găsit mort, pe data de 14 noiembrie, într-o fosă septică din curtea fermei sale de la Apahida, județul Cluj. Potrivit primelor informații transmise de polițiști, victima ar fi murit în timpul curățării fosei, însă cauza exactă nu era descoperită la acel moment.

„În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 4:50, poliţiştii au fost sesizaţi printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112 cu privire la căderea unei persoane într-un canal de scurgere. Evenimentul semnalat s-ar fi petrecut pe raza localităţii Apahida, în timpul unor activităţi de curăţare a scurgerii. Trupul bărbatului în vârstă de 52 de a fost transportat la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului. Sunt efectuate cercetări sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă”, a informat IPJ Cluj.

De asemenea, apropiați ai bărbatului au declarat imediat după moartea sa că acea fosă era mai mult o invenție, astfel că, fermierul ar fi coborât în ea și nu ar mai fi putut să iasă, înghețând peste noapte.

”Era o instalație iprovizată. El a intrat acolo să monteze nu știu ce țeavă și nu a mai putut ieși. Acolo a fost găsit mort în cursul dimineții. Cel mai probabil a intrat acolo și nu a mai putut să iasă. Noaptea a fost frig și a înghețat acolo”, au spus apropiații fermierului, potrivit Foaia Transilvană.

Răsturnare de situație în cazul morții lui Dan Țandea

La trei zile de la moartea sa, s-a aflat cumplitul motiv al morții sale. Din păcate, nimic din ce s-a crezut până acum nu era adevărat, astfel că muntele de om nu ar fi avut niciun impediment să iasă din acea fosă, dacă ceva rău nu s-ar fi întâmplat.

În urma necropsiei, medicii legiști au constatat că Dan Țandea a suferit un infarct miocardic, duminică dimineața, atunci când s-ar fi dus să pregătească mulsul vacilor,  fapt ce a determinat prăbușirea sa în canalul în care a fost găsit. Familia și prietenii sunt în stare de șoc, mai ales că bărbatul nu era cunoscut cu probleme de sănătate.

Dan Țandea era unul dintre cei mai respectați și populari fermieri din Cluj, el deținând o cooperativă a cărei cifră de afaceri era de 5 milioane de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI