Cauza morții bucătarului Adrian Pop, prieten cu Florin Dumitrescu. Ce au descoperit legiștii

Cauza morții bucătarului Adrian Pop, prieten cu Florin Dumitrescu. Ce au descoperit legiștii
Care este cauza decesului bucătarului Adrian Pop?

Care este cauza decesului cunoscutului bucătar Adrian Pop? Acesta a fost prieten cu nimeni altul decât unul din cunoscuții jurați de la Chefi la cuțite, Florin Dumitrescu. Ce au descoperit legiștii în urma autopsiei?

Cauza decesului bucătarului Adrian Pop

Vestea că Adrian Pop a murit a fost un șoc pentru apropiații acestuia. Cel din urmă era renumit în domeniul gastronomic, mai cu seamă admirat pentru preparatele gătite într-un restaurant din Cluj. Cunoscutul bucătar s-a zbătut între viață și moarte după un incident care a trezit multe semne de întrebare.

Totul s-a întâmplat la o petrecere la care ar fi participat mai mulți polițiști. Bărbatul a avut mai multe lovituri în zona capului, dar nu s-a știut inițial dacă a căzut sau a fost implicat în vreun conflict. Chef-ul a fost invitat la o aniversare într-un restaurant din comunca Apahida, lângă Cluj-Napoca, iar la evenimentul deși interzis din cauza contextului actual au participat și mai mulți oameni ai legii.

„Cu privire la desfășurarea evenimentului privat, împrejurare prin care s-ar fi încălcat interdicțiile impuse în perioada stării de alertă, la care ar fi participat doi polițiști clujeni, precizăm că la data de 10 martie a.c., conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări”
Beatrice Milonean, purtător de cuvânt IPJ Cluj

Ce cauze au luat în calcul anchetatorii?

Anchetatorii au luat în calcul mai multe ipoteze – o căzătură, da nu era exclus să fi fost agresat de cineva. După cele petrecute i-au sărit în ajutor mai mulți bucătari și cunoscuți din oraș. Unul dintre ei a indicat faptul că incidentul s-ar fi petrecut în urma unei partide de skandenberg dintre regretatul bucătar și o rudă a sărbătoritului.

„Au stat împreună, au discutat, au băut împreună, pentru că ăsta e adevărul, s-au consumat şi băuturi alcoolice. S-a făcut un aşa numit concurs de skandenberg ad-hoc. Era destul de neliniştit, pentru că deja se vehiculau tot felul de acuze, vorbe urâte. Înainte să iasă afară. El era jos, baltă de sânge foarte mare”
Paul Siserman, prieten

După mai multe zile în care a fost în comă, medicii au declarat decesul, susținând că lovitura suferită de Adrian Pop s-ar fi putut produce din cauza unei căzături. În cazul acesta a fost deschis un dosar penal întocmai pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală.

”Adi rămâne în amintirea noastră că un coleg exemplar, mentor și antrenor pentru generații întregi de profesioniști și un învingător pe terenul competițiilor culinare. Nu te vom uita niciodată”, au scris prietenii bucătarului pe Facebook.