09 oct. 2019 | 19:45

Câți bani va costa schimbarea gazonului de pe stadionul Ion Oblemenco. Victor Pițurcă a convins autoritățile

Știri generale
Câți bani va costa schimbarea gazonului de pe stadionul Ion Oblemenco. Victor Pițurcă a convins autoritățile
Victor Pițurcă, afaceri de milioane. Ce face „Satana” lângă Catedrala Mântuirii Neamului

Victor Pițurcă a primit o veste excelentă din partea autorităților din Craiova. După ce antrenorul s-a plâns în repetate rânduri că gazonul stadionului Ion Oblemenco este într-o stare foarte proastă și afectează sănătatea jucătorilor, primarul Mihail Genoiu l-a anunțat că suprafața de joc va fi înlocuită. Investiția se va ridica la peste 600.000 de euro.

Gazonul de pe stadionul Ion Oblemenco va fi schimbat

„Problema este siguranţa jucătorilor. Amândouă echipele joacă pe acelaşi teren. Jucătorul, în orice momnet, se poate accidenta. Nu mai ai control asupra mişcărilor. Poţi face entorsă. Emană acest gazon un miros, aţi văzut. Eu repet, Ministerul Mediului şi Ministerul Sănătăţii ar trebui să trimită oameni să ia mostre, să schimbăm gazonul cât mai repede”, a declarat Victor Pițurcă după meciul dintre CS U Craiova și Viitorul Constanța.

Insistențele antrenorului oltean au dat rezultate. Primarul Mihail Genoiu a anunțat că a primit din partea Companiei Naționale de Investiții (CNI) convenția cu privire la înlocuirea gazonului de pe Stadionul Ion Oblemenco. Valoarea totală a lucrărilor va depăși suma de 600.000 de euro.

„Nu avem informaţii, dar din ce am văzut, noi discutam la un moment de valoarea gazonului. Deci valoarea gazonului ca şi gazon este undeva în jur de 300.000 de euro, problema este că valoarea aceasta a gazonului hibrid nu cuprinde TVA şi nu cuprinde nicio lucrare. Deci noi vom primi facturile, situaţia lucrărilor şi tot ce vor avea ei (n.r. – CNI) de la antreprenor şi vom vedea sumele. Dar eu cred că sumele sunt mult mai mari decât dublul valorii pe care o cofinanţăm noi”, a declarat primarul Craiovei.

CS U Craiova ocupă în acest moment locul 3 în Liga 1, cu 23 de puncte acumulate după 12 etape disputate. Oltenii se află la un singur punct în spatele locurilor 2 (Viitorul Constanța) și 1 (CFR Cluj). În ultima etapă jucată în campionat, echipa antrenată de Victor Pițurcă a făcut egal cu Poli Iași, scor 1-1.