31 aug. 2021 | 10:07

Câți bani te costă dacă te internezi în spital alături de un copil mai mare de 3 ani. Anunțul e oficial

Sănătate
Câți bani te costă dacă te internezi în spital alături de un copil mai mare de 3 ani. Anunțul e oficial
Noi reglementări aprobate de Guvern la propunerea Ministerului Sănătății

Ieri la ședința de Guvern, la propunerea Ministerului Sănătății, s-a aprobat un nou proiect denumit „Registrul Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate”. Conform acestuia se stabilește cadrul unei platforme electronice ce va avea menirea să furnizeze datele necesare pentru managementul şi politicile de resurse umane în sănătate. În același timp, tot în ședința de ieri, s-au mai aprobat și alte norme, pritnre care tariful pe care-l va plăti o persoană internată în spital cu un copil minor, mai mare de trei ani.

Noi reglementări aprobate de Guvern la propunerea Ministerului Sănătății

Ieri a avut loc la Palatul Victoria o nouă ședință de Guvern, ședință în care s-au aprobat mai multe proiecte sociale și nu numai. La propunerea Ministerului Sănătății, în ședința de ieri, a fost parobat un nou proiect de transparență, „Registrul Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate”. Conform miisterului, OUG emisă ieri completează și modifică Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Noua ordonanță cuprinde și reglementarea referitoare la Registrul Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate.

Noul proiect este de fapt o platformă digitală, ce va fi administrată direct de Ministerul Sănătății, și va furniza, transparent, datele necesare pentru managementul şi politicile de resurse umane în sănătate. Acest proiect este un prim pas în reforma anunțată de actuala guvernare Cîțu în sistemul de sănătate din România.

Ministerul Sănătății stabilește tarifele pentru însoțitorii minorilor

În aceeași ordonanță emisă ieri, tot la propunerea Ministerului Sănătății, s-au stabilit și tarifele însoțitorilor internați în spital, în regim hotelier, alături de minorii cu vârste mai mari de trei ani. Conform proiectului aprobat, tariful nu va depăşi dublul sumei reprezentând alocaţia pentru hrană specifică secţiei în care este internat copilul, se specifică în decizia de ieri a Guvernului.

De cealaltă parte, insoțitorii internați cu minori până la vârsta de trei ani nu vor plăti nimic, toate cheltuielile fiind suportate prin casele de asigurări de sănătate. Acest aspect ține și de decizia medicului și dacă se consideră necesară prezenţa lor pentru o perioadă determinată.

„De asemenea, actul normativ reglementează tarifele serviciilor hoteliere suportate de persoana care însoțește copilul cu vârstă mai mare de 3 ani internat într-un spital public sau în situația în care medicul consideră că nu este necesară prezenţa însoțitorului, în sensul că acest tarif nu poate depăși dublul sumei reprezentând alocația pentru hrană specifică secției în care este internat copilul.

Pentru pentru persoana care însoţeşte copilul internat în vârstă de până la 3 ani, precum şi pentru însoţitorul persoanei cu handicap grav internat, tarifele serviciilor hoteliere se suportă de către casele de asigurări de sănătate, dacă medicul consideră necesară prezenţa lor pentru o perioadă determinată.”, se spune în comunicatul emis ieri de Ministerul Sănătății, după ședința de guvern.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Pensiile care vor trece printr-o a doua recalculare. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, anunţ important
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro