Când cresc pensiile și alocațiile, de fapt. Vești bune pentru milioane de români, direct de la Florin Cîțu

Când cresc pensiile și alocațiile, de fapt. Vești bune pentru milioane de români, direct de la Florin Cîțu
Anunțul făcut de Florin Cîțu cu privire la pensii și alocații. Toată lumea se va bucura

Vești bune pentru toți românii! Florin Cîțu a făcut anunțul așteptat de milioane de oameni ce are legătură cu creșterea pensiilor și alocațiilor. Iată că acum se știe ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu respectivele sume de bani.

Florin Cîțu a făcut anunțul despre creșterea pensiilor și a alocațiilor

Pensiile și alocațiile o să crească la începutul anului 2022, chiar dacă, în acest moment, nu a fost stabilit un procent de majorare. Florin Cîțu a declarat că, de acum încolo, aceste sume o să crească în fiecare an cu o formulă clară și transparentă ce o să fie bazată pe creșterea economică, inflație și mai mulți factori.

„Alocaţiile vor creşte la începutul anului 2022. La fel şi punctul de pensii. Toate vor creşte la începutul anului 2022 şi vor creşte, de acum încolo, la începutul anului.

Preferinţa mea este de a avea o formulă clară şi transparentă ca în fiecare an să crească cu un anumit procent, care să ţină cont de creşterea economică, de inflaţie şi aşa mai departe.

Nu vreau să folosim aceste chestii, şi creşterea alocaţiilor, şi creşterea pensiilor şi salariul minim pe economie, în scop politic.

Mie mi se pare că aici este un cinism de care PSD s-a folosit foarte mult în ultimii ani şi eu nu sunt de acord cu aşa ceva.”, a transmis Florin Cîțu.

Florin Cîțu: ‘Gradul de îndatorare al României este sub 50%’

Florin Cîțu a declarat că gradul de îndatorire al României a scăzut la 50%, fiind unul dintre cele mai mici din Uniunea Europeană. Acesta a adăugat că, în acest moment, există o diferență și se cer sume pentru investiții.

“În primul rând gradul de îndatorare al României este sub 50% în acest moment, este unul din cele mai mici din Uniunea Europeană şi chiar dacă ajunge la 50%, tot rămâne printre cele mai mici din Uniunea Europeană.

Gradul de îndatorare a crescut în toate ţările din lume anul trecut, când a crescut deficitul. Împrumuturile pe care le face România astăzi merg pentru a acoperi un deficit bugetar, deficit bugetar care şi în trecut, pe vremea PSD-ului, se acoperea tot din împrumuturi.

E o diferenţă acum, ne împrumutăm mai ieftin. Şi mai este o diferenţă, ne împrumutăm doar pentru investiţii. Anul acesta este primul în care România se împrumută doar pentru investiţii.”, a transmis premierul.

De asemenea, premierul a precizat că împrumuturile sunt făcute cu o rată a dobânzii mică, astfel că sumele de bani date înapoi o să fie unele mai mici.

„Mai mult, ne împrumutăm la o rată de dobândă mai mică decât creşterea ecomonică, ceea ce înseamnă că putem să plătim datoriile acestea şi, mai mult, ne-am împrumutat săptămâna trecută la dobândă negativă, asta înseamnă că dăm mai puţini bani înapoi decât am împrumutat.”, a adăugat Florin Cîțu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI