Câți bani primesc consilierii lui Florin Cîțu. Salariile sunt foarte mari

Câți bani primesc consilierii lui Florin Cîțu. Salariile sunt foarte mari
Ce salarii au consilierii lui Florin Citu

Câți bani primesc consilierii lui Florin Cîțu. O reacție incredibilă a Secretariatului General al Guvernului (SGG), pe tema consilierilor premierului Florin Cîțu.

Câți bani primesc consilierii lui Florin Cîțu

Astfel, într-un răspuns pentru Antena 3, Secretariatul General al Guvernului a spus că nu poate să facă publice identitatea celor patru consilieri ai prim-ministrului, întrucât aceste informații nu sunt publice. Prin urmare, premierul României refuză să spună cine sunt cei patru consilieri personali care îl sfătuiesc.

Cu toate acestea, Secretaratul General al Guvernului a precizat că consilierii lui Florin Cîțu primesc salarii cuprinse între 5.200 și aproape 5.800 de lei.

Astfel, într-o solicitare Antena 3, Secretariatul General al Guvernului a spus:

„Precizez că nu vă putem comunica numele acestora, deoarece informaţiile sunt exceptate de la accesul liber al cetăţenilor”.

De asemenea, aceeaşi solicitare a fost trimisă către toate ministerele din aparatul guvernamental. Unele au răspuns solicitărilor Antena 3. Potrivit informațiilor de pe site-ul instituției, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, are peste 20 de consilieri personali, iar ministrul Culturii are 11 consilieri personali.

Florin Cîțu, despre scenariile INSP

Joi, premierul Florin Cîțu a declarat, referitor la estimările Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) în ce privește evoluția pandemiei în România, că realitatea a fost mereu mai bună decât scenariile, dar și faptul că tulpina britanică este sub control în România. El a spus că nu se vor impune noi restricții.

„Ar fi bine să ne uităm la ce înseamnă realitatea versus scenarii. Realitatea a fost mereu mai bună decât scenariile. Măsurile pe care le avem arată că au dat rezultate.

România este pe locul 3 în Europa la număr de persoane vaccinate cu două doze și pe locul 7 în lume. Este clar că am luat măsurile care trebuie, o spun datele. Mergem pe ce am făcut până acum. Cele mai pesimiste estimări nu se vor materializa”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu a mai spus că măsurile existente funcționează, fapt pentru care nu o să fie impuse noi restricții, însă a atras atenția că există și persoane care au început să se relaxeze, însă nu este momentul. Florin Cîțu a reluat însă recomandările ca masca să fie purtată, precum și dezinfectarea mâinilor și păstrarea distanțării sociale. De asemenea, în ce privește evoluția tulpinei britanice a coronavirsului, Florin Cîțu a spus că este sub control „nu se văd efecte devastatoare”, după cum s-a întâmplat în Marea Britanie, acolo unde dinamica a fost rapidă.

În ce privește legătura cu noua modalitate de calcul a ratei de infectare, Florin Cîțu a declarat că situația nu o să se schimbe foarte mult față de cea existentă, deoarece nu sunt focare foarte multe. „Nu mă aștept să fie diferențe majore”, a spus el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI