Câți bani o să primească David Popovici de la Ministerul Tineretului și Sportului după ultimele reușite

Câți bani o să primească David Popovici de la Ministerul Tineretului și Sportului după ultimele reușite
Echipa României cu David Popovici a cucerit primul aur din istorie la ștafetă

Câți bani o să primească David Popovici de la Ministerul Tineretului și Sportului după ultimele reușite? La Campionatele Europene de Natație pentru juniori de la București, România a ocupat al treilea loc, ca număr de medalii. Dacă mai era nevoie, David Popovici, fenomenul acestui moment, a demonstrat încă odată valoarea României. Românul s-a impuns la 50 m liber după triumful de la 200 m. Tot aici, polonezul Ksawery Masiuk a câștigat la 200 m spate, la fel ca și estonianca Eneli Efimova la bras feminin. Ca urmare a acestor trimfuri importante, David Popovici va fi premiat încă odată de Ministerul Tineretului și Sportului. Am aflat și câți bani o să primească David Popovici de la Ministerul Tineretului și Sportului după ultimele reușite.

Echipa României a cucerit primul aur din istorie la ștafetă

David Popovici a dat startul petrecerii în stil mare la Campionatele Europene de înot pentru juniori, cursa sa de 47.54 în prima etapă a ștafetei de 4x100m liber a dat cvartetului românesc avantajul necesar.

La final s-a impus cu 0.08 secunde în fața britanicilor. Fanii adunați în număr mare au creat o atmosferă  în ziua de deschidere. Mai ales atunci când David Popovici, omul momentului, și-a făcut apariția.

Dublul campion mondial s-a calificat în finala de la 200 m liber cu un înot ușor pe locul al doilea, economisindu-și energia pentru ștafeta de final de sesiune.

Acolo au venit cele mai mari emoții ale zilei. Tânărul Popovici a produs o explozie de 47,54 în prima manșă, cu 0,04 secunde mai bun decât timpul său câștigător la Mondialele FINA de la Budapesta.

Acest timp a pus echipa sa pe drumul cel bun. Într-adevăr, timpul său a fost aproape identic cu cel de la Roma (47,56) de acum un an. Apoi rușii au reușit să reducă avantajul inițial până la sfârșitul cursei.

În următoarele două etape părea că se va întâmpla același lucru, britanicii preluând conducerea înainte de ultima sută de metri. Dar Patrick Dinu, a făcut un pas înainte.

Dacă la Roma a realizat cel mai slab parțial (51,04), acum a făcut o treabă splendidă, a înregistrat 49,72, câștigând aproape o secundă față de britanici și reușind să-i depășească cu 0,08sec la zid.

Acest lucru a adus primul titlu de ștafetă din istorie pentru români. Timpul lor a fost, de asemenea, cu o secundă mai rapid decât în urmă cu un an, deci Popovici a dat din nou tot ce a avut mai bun, în timp ce ceilalți s-au îmbunătățit mult în ultimul an.

Câți bani o să primească David Popovici de la Ministerul Tineretului și Sportului

Bilanțul total al acestui Campionat European arată că David Popovici a plecat acasă cu 5 medalii, patru de aur și una de argint, la ștafetă. Ca urmare a acestor rezultate excepționale, Eduard Novak a anunțat că îl va premia din nou pe tânărul înotător român.

Din comunicatul emis de Ministerul Tineretului și Sportului  am aflat și câți bani o să primească David Popovici. Este vorba de aproximativ 17.600 de euro, banii fiind împărțiți, în funcție de medaliile primite, după cum urmează:

  • Medalia de aur – 19.000 de lei,
  • Medalia de argint – 11.000 de lei,
  • Medalia de bronz –  8.000 de lei.

TOTAL= 38.000 de lei (17.600 de euro)

Reamintim că pentru prestațiile sale de aur, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, Guvernul României l-a premiat deja cu 200.000 de euro.