Câți bani mai câștigă artiștii din România în pandemie. Prețurile au scăzut drastic și pentru Nicoleta Voicu (exclusiv)

de: Cătălina Burghelea
18 09. 2021

Solista Nicoleta Voicu a devenit cunoscută odată cu relația pe care a avut-o cu celebrul cântăreț de muzică populară Gheorghe Turda. Între timp, cei doi s-au despărțit. Interpreta nu stă bine nici la capitolul finanțe, deoarece pandemia de coronavirus i-a afectat drastic veniturile. Câți bani mai câștigă artiștii din România în pandemie. Nicoleta Voicu rupe tăcerea.

Artiștii valoroși ai României suferă în pandemie. Cât câștigă Nicoleta Voicu din muzică

Nicoleta Voicu este o cântăreață de muzică populară foarte cunoscută în România. Până să fie criza generată de Covid, solista era chemată la foarte multe evenimente private și concerte. Artista resimte din plin lipsa concertelor de altădată. Iată cât mai încasează Nicoleta Voicu de la o nuntă. Tariful nu este mare, așa cum ar putea crede multă lume după despățirea cu scandal de Gheorghe Turda.

”Eu iau cam 500-700 de euro, pentru un program de 45 de minute. Știu peste 1.000 de piese!”, a declarat Nicoleta Voicu pentru Impact.

Resimte din plin lipsa concertelor

Cântăreața de muzică populară resimte din plin lipsa concertelor. Deși are un tarif mai scăzut față de alți colegi de scenă, Nicoletei Voicu tot îi este greu să prindă contracte. În situația ei sunt mulți artiști valoroși. Câți bani mai câștigă soliștii din România în pandemie.

”Din auzite, știu că sunt nuntași sau organizatori de spectacole care au renunțat la artiștii valoroși, cunoscuți, cu tarif mare. Nu prea mai dă nimeni 1.500 de euro sau 2.000 de euro, pentru un recital, poți să fii tu și marele nume. Sunt și artiști care au prețurile astea, cei din Generația de Aur”, a mai spus vedeta.

Artista are un repertoriu de muzică de petrecere, cu peste 1.000 de cântece

Mai mult, solista de muzică populară Nicoleta Voicu a dezvăluit si suma cu care pleacă acasă de la evenimentele la care cântă. Uneori, aceasta este solicitată să cânte doar 2-3 melodii, nu un recital întreg, iar asta o afectează foarte mult financiar.

”Eu am un onorariu de 500-700 de euro, indiferent că a fost spectacol de muzică populară, cu cântece de zonă, sau serbări de vară, precum ”Festivalul cireșelor”. Iar dacă mergi să cânți 2-3 cântece, prețul e cu mult mai mic, deși deranjul este același. La nunți, am repertoriu de muzică de petrecere, cu peste 1.000 de cântece. Multe sunt ale mele, înregistrate la Uniunea Compozitorilor”, a precizat cântăreața de muzică populară.

Fosta iubită a lui Gheorghe Turda rupe tăcerea

Artista dezminte zvonurile conform cărora s-ar fi îmbogățit după scandalul cu Gheorghe Turda, fostul ei partener. Nicoleta Voicu regretă relația cu acesta și spune că perioada cu el a fost cea mai neagră din viața sa.

”Pe mine, vă spun cu toată sinceritatea, după toată această mediatizare, nu m-a solicitat nimeni doar pentru că sunt fosta nu știu cui și nici nu m-a plătit cu mai mult. Fiecare bănuț l-am meritat pentru că am acoperit programul cerut de gazde. E cam greu să scap de eticheta de ”fosta” și să-i conving pe toți de calitățile mele de artistă. Mi-am creat repertoriul muzical cu mult timp înaintea relației mele celebre”, a declarat vedeta.

”Perioada cu el a fost cea mai neagră din viața mea, dar m-a ajutat să evoluez spiritual și să-mi dau seama că cel mai important lucru este să nu ajungi niciodată la mâna bărbatului. Să fiu o femeie independentă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat de această relație și că acum sunt stăpână pe mine”, a adăugat Nicoleta Voicu.