Câți bani ia Doina Gradea de la TVR. Șefa televiziunii publice, salariu mai mare ca Iohannis și Dăncilă

Autor: Andrei Simion - 15:57, 22 oct. 2019
Doina Gradea primește un salariu uriaș la TVR

Deputatul USR Iulian Bulai îi cere din nou demisia șefei televiziunii publice. Acesta susține că Doina Gradea primește un salariu cu aproape 1.000 de euro mai mare decât cel al președintelui României și cu peste 1.000 de euro mai mare decât cel al premierului. Șefa TVR este criticată inclusiv de jurnaliștii pe care îi are în subordine.

Doina Gradea primește un salariu uriaș de la TVR

Iulian Bulai, care este și membru în Comisia de Cultură din Camera Deputaților, susține că șefa TVR primește 28.500 de lei brut, plus un spor de vechime de 25%, mai mult decât președintele și premierul României. În plus, Doina Gradea își acordă singură diurne de sute de euro când se deplasează în străinătate.

„Multă incompetență pe încă și mai mulți bani. Șefa TVR, Doina Gradea, are un salariu mai mare decât premierul României. Ba chiar mai mare decât al președintelui țării. Dna Gradea primește 28.500 lei brut, plus un spor de vechime de 25%, cu aproape 1.000 de euro mai mult decât președintele și cu peste 1.000 de euro mai mult decât prim-ministrul.

Salariul dnei Gradea e plătit din subvenție, de la bugetul de stat, din taxe și impozite. Dna Gradea nu e plătită nici din teleshoppingul dat în timpul moțiunii de cenzură, nici din mărețele performanțe economice ale Televiziunii. Dna Gradea a primit mai multe măriri de salariu anul ăsta (o dată-n mai, o dată-n septembrie) decât cei care muncesc pe salariul minim în România.

Dna Gradea își plătește sieși diurne de deplasare în străinătate de doua ori cât ar avea dreptul – la nivel de ministru, deși nu e -, așa că pe lânga cei 28.500 lei brut/lună, încasează și 300 euro/zi, neimpozabili, în afara României (probabil de-aia se duce ea la evenimente internaționale, și nu ziariștii TVR)”, este mesajul postat de deputatul USR pe contul personal de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI