Câți bani costă un singur pistol Beretta PX4 STORM. Care sunt polițiștii dotați cu noile arme

Câți bani costă un singur pistol Beretta PX4 STORM. Care sunt polițiștii dotați cu noile arme

Polițiștii de la Brigada Rutieră și de la Ordine Publică vor primi 25 de mii de pistoale Beretta. Primele 100 au ajuns chiar astăzi la polițiști. Agenții noștrii au nevoie de pistoale moderne, întrucît de cele mai  multe ori infractorii sunt mai bine înarmați.

Câți costă un singur pistol Beretta PX4 STORM. Ce polițiști vor fi dotați cu noile arme

Noile pistoale Beretta PX4 STORM vor intra treptat în dotarea polițiștilor. Noile pistoale au 785 de grame și pot fi încărcate cu 17 cartușe. Un astfel de pistol, pe piața liberă, costă 1.000 de euro, însă Politia Romana a transmis că a reușit să le cumpere pentru  400 de euro cu tot cu TVA bucata. Modelul va fi reprodus inclusiv în țară, de către firma Romarm.

Acest model de pistol este folosit și în alte state europene cum ar fi de exemplu Franța, Italia sau Marea Britanie. Primele 5.000 de arme au ajuns deja în România și vor fi distribuite polițiștilor de la Ordine Publică și Rutieră din Capitală, dar și din tot sudul țării.

Poliția Română schimbă pistoalele după 46 de ani
Poliția Română schimbă pistoalele după 46 de ani

Poliția Română își schimbă pistoalele după 46 de ani

Vechile pistoale Carpați sunt în dotarea Poliției Române din 1974 și cează mereu probleme. Se blochează sau se descărcă singure.

În urmă cu un an de zile, în urma unui incident, ultraj, în momentul în care am tras trei focuri de avertisment în aer, efectiv după aceea mi s-au descărcat și celelalte trei gloanțe”, a spus Cătălin Ene, sindicatul Europol România.

Poliția Română va primi și 6000 de mașini în acest an

Ministrul de interne spun că acum polițiștii sunt mai bine dotați, mai ales că secțiile de poliție din țară vor primi 6000 de autospeciale noi.

Au mașini de ultima generație infractorii, armament de ultima generație și polițiștii noștri aveau pistoale Macarov sau Carpați din 1974 ceea ce ducea la o confruntare inegală între forțele polițienești și zona criminogenă”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

Ce dotări va mai primi Poliția Română

Pe lângă pistoale și mașini, polițiștii vor primi și alte dotări, cum ar fi de exemplu, căști de protecție cu vizor sau dispozitive de blocare a autoturismelor urmărite în trafic.

âTotodată, polițiștii vor fi dotați și cu veste antiglonț, maieuri de protecție, dar și 6.000 de camere de tip body-cam.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI