Câți bani costă un brad cu două săptămâni înaintea Crăciunului. Sunt variante pentru toată lumea

de: Ana Chivu
10 12. 2022

Românii se pregătesc de Sărbători cu mare bucurie pentru că se întâlnesc cu cei dragi, dar și cu teamă pentru sumele pe care urmează să le cheltuiască. Unii dintre ei nu reușesc să se organizeze foarte bine și ajung să cumpere un brad cu două săptămâni înaintea Crăciunului. Comercianții susțin că există oferte pentru toți clienții pentru ca fiecare să plece cu pomul specific acasă. Cât costă un brad în această perioadă?

Cât costă un brad cu două săptămâni înaintea Crăciunului: românii au multe variante

Majoritatea românilor adoră Sărbătorile pentru că acestea reprezintă timp de calitate alături de toată familia. Din păcate, vremurile în care trăim îi obligă pe mulți să renunțe la anumite lucruri care acum sunt scumpe. Unele gospodine nu mai pun pe masă câteva bucate, iar altele aleg să fie extrem de atente atunci când aleg pomul specific.

Atmosfera specială se instalează treptat în marile orașe care sunt deja decorate potrivit perioadei în care ne aflăm, motiv pentru care și lanțurile de magazine au dat startul vânzărilor de brazi. Mulți își fac griji pentru banii pe care trebuie să îi scoată din buzunare pentru fiecare produs, dar comercianții au subliniat că există brazi după posibilitățile fiecărui client.

Cei care pornesc acum în căutarea vedetei Crăciunului trebuie să știe că prețurile variază. Mai exact, un brad cu înălțimea cuprinsă între 1.25 – 1.70 cm în apropierea zilelor festive costă între 99 și 150 de lei. Mai mult decât atât, un brad în ghiveci poate ajunge chiar și la 180 de lei.

Cât costă un brad artificial?

În cazul în care vrei să protejezi mediul și să faci în același timp o economie, poți să alegi un brad artificial pe care să îl pui în pod până la data de 25 decembrie. Un astfel de brad costă între 150 și 300 de lei.

Comercianții susțin că deși vremurile sunt grele există și câțiva clienți care își permit un brad de lux care ajunge la înălțimea de 220 cm și poate costa până la 700 de lei. De asemenea, un brad de lux artificial 3D cu o înălțime de 250 de cm și cu crengile decorate cu un aspect de zăpadă poate costa câteva mii bune de lei.

Din păcate, mulți români se gândesc acum doar la un pom specific mic ce să aducă în casele lor atmosfera de sărbătoare, fără să aibă pretenții diverse. Specialiștii recomandă totuși o investiție de lungă durată. Concret, este util să îți achiziționezi un brad artificial pe care să îl ai ani buni în locuință.