Câți bani costă o noapte de cazare all-inclusive în hotelurile de pe litoral. Prețurile au luat-o razna

de: Ștefan R. Apostol
19 04. 2023

Am revenit cu un nou material din ciclul „Turist prin țara mea!”, și vorbim azi despre câți bani costă o noapte de cazare all-inclusive în hotelurile de pe litoral. Deși hotelierii au justificări referitor la noile prețuri, românii sunt nevoiți să scoată extrem de mulți bani ăn 2023 pentru o noapte de cazare. Citește mai departe și află care sunt prețurile.

Turist pe litoralul românesc în 2023

Anul 2023 se preconizează a fi unul al potențialelor profituri mari pentru operatorii hotelieri de pe litoralul românesc, având în vedere că nu mai sunt restricții.

În acest sens, informațiile din teren arată că au apărut un număr mult mai mar de locuril  all-inclusive în spațiile hoteliere de la malul Mării Negre, în raport cu 2022.

În perioada în care a fost închis sezonul pe litoral, majoritatea hotelierilor au decis să investească mai mult în ceea ce au, ridicând astfel calitatea spațiilor oferite clienților, adăugâând mai multe oferte all-inclusiv.

Vezi și: Cât costă o vacanță în Thailanda în 2023. O noapte de cazare, mai ieftină decât pe litoralul românesc

Peste 18.000 de noi spații all-inclusive

Odată cu aceste investiții, cum era de așteptat, hotelierii au decis și majorarea tarifelor practicate pentru sezonul estival din 2023 care va începe cu data de 1 mai, ca în fiecare an.

Dar, deși în unele cazuri serviciile lasă de dorit, turiștii încă mai speră la calitate, chiar dacă vor fi nevoiți să scoată din buzunar ceva mai mulți bani, chiar și pentru o noapte de cazare all-inclusive în hotelurile de pe litoral.

Datele hotelierilor vorbesc de investiții în peste 18.000 de noi spații hoteliere incluse în pachetele all-inclusiv.

Vezi și: Descoperire halucinantă pe litoralul românesc. Ce obicei au, mai nou, turiștii cazați la hotel. „Au venit cu o butelie mică”

Am aflat câți bani costă o noapte de cazare all-inclusive

Anul trecut, spun operatorii, a existat o cerere mare pentru pachetele all-inclusiv pe litoral, de aici și decizia de majora numărul spațiilor de cazare în acest regim.

Dacă ne referim strict la câți bani costă o noapte de cazare all-inclusive, constatăm că pentru cele 18.500 de noi spații incluse în pachetele all-inclusiv, turiștii vor plăti pentru o noapte aproximativ 379 lei pentru o cameră dublă la un hotel de 3 stele, de exemplu în stațiunea Eforie Nord.

„Începând cu anii 2000 au apărut și pe litoralul românesc primele hoteluri care ofereau servicii all inclusive, iar acest produs s-a dezvoltat tot mai mult de la un an la altul ca urmare a cererii ridicate venite din partea turiștilor.

Practic, constatăm că în acest moment hotelurile cele mai solicitate și ale căror locuri sunt primele epuizate sunt acelea care oferă servicii all inclusive.

Tocmai din acest punct de vedere, sunt convins că mai există loc de creștere pe piață și că vom asista la transformarea și altor unități în hoteluri all inclusive”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro, conformProfit.ro.

Prețul va fi diferit, în funcție de cerere și de gradul de ocupare din hotelurile de pe litoral, așteptându-se ca acestea să mai crească după startul sezonului estival.