Câți bani costă incinerarea Cristinei Țopescu. Când poate fi ridicată urna cu cenușă
Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu este incinerat, joi, la Crematoriul Uman din Capitală. Jurnalista a încetat din viață în perioada dintre Crăciun și Revelion și a fost găsită de polițiști abia duminică, 12 ianuarie, după ce au fost alertați de o vecină care a anunțat că nu a mai văzut-o de trei săptmâni.
UPDATE: ”Corpurile umane sunt incinerate individual, in camere dotate corespunzator din punct de vedere tehnologic, izolate si la temperaturi foarte inalte astfel incat ramasitele sa fie sub forma de cenusa. Pentru a realiza incinerarea se utilizeaza combustibili, iar corpurile sunt asezate in sicrie realizate din materiale inflamabile. Dupa derularea procesului se elimina materialele straine care nu au ars (implanturi dentare, placi, tije etc.), iar ramasitele sunt colectate intr-o urna si lasate sa se raceasca pentru o vreme. Deoarece cenusa contine si elemente cu o granulatie mai mare. Este trecuta printr-un proces scurt de faramitare pana cand ajunge sub forma de praf, dupa care este depusa in urna si inmanata familiei, care are posibilitatea de a o pastra pentru amintire sau de a o imprastia in natura, pe mare, pe munte sau intr-un loc special.”, au declarat pentru Impact surse din INML.
Potrivit acestor informații, urna cu cenușa Cristinei Țopescu va putea fi ridicată de familie abia vineri, după ora 15.00.
UPDATE: Toate cheltuielile pentru serviciile funerare au costat familia 4.800 de lei, potrivit surselor Impact.
Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu, incinerat joi, 16 ianuarie
La Crematoriul Uman din București are loc, joi, incinerarea trupului neînsuflețit al Crisinei Țopescu. Procedeul se desfășoară urmând mai multe reguli stricte. Pentru a se atinge temperatura optimă de ardere, adică 1.000 de grade Celsius, cuptorul se încinge cu ajutorul a 40 de metri cubi de gaz metan. În doua ore cadavrul se transformă în cenușă și oase calcinate ce trebuiesc mărunțite.
Cu ajutorul unui magnet sunt îndepărtate obiectele de metal care mai pot fi găsite după incinerare, precum șuruburile chirurgicale.
Ulterior, urna cu cenușă va fi depusă în Sala comună pentru a fi ridicate de rude și duse apoi la locurile lor de veci, fie în cimitir, fie în „columbarul” crematoriului. De asemenea, urna cu cenușă poate fi păstrată de familie. O urnă conține aproximativ 1,5 kilograme de pulbere umană.
Condiţiile şi personalul care asigură transportul decedatului sunt stabilite de persoana care se ocupă de incinerare.
Costul total al unei incinerări poate varia în funcție de serviciile care au fost alese de rudele decedatului. Prețul standard este de 917 lei, iar transportul decedatului se poate asigura contra cost, la cerere, şi de salariaţii Crematoriului Uman, cu achitarea contravalorii serviciului prestat de 159,78 lei/oră.