Câți bani cere un bărbat român pentru porcul de Crăciun. Animalul are 600 de kilograme

Câți bani cere un bărbat român pentru porcul de Crăciun. Animalul are 600 de kilograme
Porcul de Crăciun are 600 de kilograme.

După cum bine știm, România este o țară cu puternice rădăcini agrare. În această perioadă din an, așa cum sunt obiceiuri, tradițiile de iarnă sun cele mai importante. Sunt importante, atât ca număr, cât și ca semnificație. Una din aceste tradiții, de secole, este creșterea porcului de Crăciun. De cealaltă parte, o altă tradiție e cea a mâncatului cărnii de porc de Crăciun. Așa că mulți se grăbesc să cumpere, căutând ca animalul să fie unul sănătos. Se pare că există, cel puțin un porc de Crăciun de 600 de kilograme, dar și banii pe care-i cere proprietarul pentru porcul de Crăciun, sunt pe măsura greutății acestuia.

Sărbătorile de iarnă și tradiția porcului de Crăciun

Ca în fiecare an, în special în preajma Crăciunului, românii se concentrează asupra obiceiurilor și tradițiilorde iarnă, care sun cele mai importante pentru ei. Această tradiție, de a crește un porc pentru Crăciun, datează de foarte mult timp. Este un obicei străvechi și popular în toată Europa.

Sacrificarea porcului are loc de Sfântul Ignatie, la 20 decembrie, sau în jurul acestei date. Implică multe pregătiri și multe mâini disponibile, astfel încât carnea, cârnații și alte bunătăți din carne de porc să fie gata pentru ospățul de Crăciun.

Crăciunul este, în afară de tradiția porcului, este un prilej pentru mese bogate în familie. Acum că postul s-a încheiat și porcii vor fi sacrificați, carnea de porc va fi din belșug, însoțită de alte alimente și băuturi tradiționale, cum ar fi celebra sarmale sau cozonac.

Porcul de Crăciun de 600 de kilograme. Câți bani cere proprietarul pentru porc?

Undeva în România, există un adevărat român pasionat de creșterea porcilor, mai ales pentru Crăciun. Animalu, ajuns astăzi la 600 de kilograme, arată impresionant, dar la fel este și suma pe care ar trebui să o scoată cineva din buzunar pentru a-l avea pe masa de Crăciun.

Fermierul, Dan Praf, din județul Prahova,  acrescut al său porc de Crăciun numai cu produse naturale. Ba mai mult de-atât, i-a pus și un nume, Jardel. Având în vedere dimensiunile lui Jardel, de peste 2 metri și 600 de kilograme, nu ar trebui să ne surprindă și suma cerută de fermierul prahovean.

Conform acestuia, porcul de Crăciun Jardel poate fi achiziționat pentru nu mai puțin de 20.000 de lei. Fermierul a ajuns la acest record, încrucișând două rase de porc, Marele Alb și Duroc. Așa că, pe lângă munca depusă de creștere, contează la preț și calitatea speciei. Cu alte cuvinte, dacă vrei porc de Crăciun, și nu oricum, ci de 600 de kilograme, mergi în Prahova și fă cunoștință cu Jardel.

Urmăriți Playtech.ro și pe