Câți bani câștigă un angajat de la Ford România. Salariile sunt mai mici decât credeai

Câți bani câștigă un angajat de la Ford România. Salariile sunt mai mici decât credeai
Fabrica românească, un succes pentru Ford

Ford a investit aproape un miliard de dolari în uzina din Craiova de când a cumpărat amplasamentul. Compania a aparținut celor de Daweoo, Ford achiziționând-o în 2008. Conform oficialilor, uzina este „cea mai integrată uzină” din Europa. Deja au ieșit câteva modele de succes pe poarta fabricii de la Craiova. De cealaltă parte, te-ai aștepta ca o companie de asemenea anvergură să-și plătească bine angajații, dar așa o fi oare?

Fabrica românească, un succes pentru Ford

Ford spune că fabrica de la Craiova, cu investiții de un miliard de dolari, este un succes după producerea modelului Ford B-Max. Până în 2019, conform datelor, Ford a produs la Craiova aprooximativ 140.000 de mașini. Dar producția depinde de piață, ”care este puțin deprimată în acest moment”, a recunoscut Schneider.  Datele recente arată că Ford are o creștere și la numărul de angajați la fabrica din Craiova.

Dacă în 2019 aveau 4.600, în 2020 au mai angajat aproximativ 1.700 de oameni. Cifra duce numărul total la aproximativ 6.300 de angajați. Dar, odată cu Pandemia, producătorul american anunța că fabricile sale de automobile și motoare din România vor funcționa intermitent.

Care este salariul oferit unui angajat la Craiova

Cu toate acestea, fabrica românească situată în Craiova a fost cel mai puțin afectate de criză. Motivul a fost numărul mare de vânzări la modelele Puma și Fiesta. Cu peste 6.000 de angajați în acest moment, putem spune că fabrica este un succes la Craiova.

În aceste condiții te-ai aștepta ca și salariile oferite angajaților români să fie peste media din piață. Din păcate realitatea este cu totul alta, având în vedere volumul de muncă din fabrica de la Craiova. Conform unei analize făcute de Promotor.ro, un angajat încadrat ca Operator Producție are un salariu lunar net de 1.950 de lei + tichete de masă.

Dacă ai experiență și ești încadrat ca Operator Asamblare, Ford îți va plăti un salariu mai mare. Lunar vei încasa net 1.300 lei + tichete de masă. Un angajat Ford ca și Inspector sau Controlor de Calitate cu experiență va primi lunar un salariu net de 2.300 de lei.

Dacă ai minim trei ani de zile experiență pe poziția de Operator calificat, crește și salariul, Ford îți va oferi un salariu net de 2.750 lei. La acesta se adaugă bonurile de masă și alte bonificații la final de an. De cealaltă parte, un tehnician metrolog cu experiență primește un salariu net de 3.000 lei plus bonuri de masă și alte bonificații.

Deși pe profit și cu vânzări masive pe piața de profil, Ford nu prea este mână largă când vine vorba de cheltuielile cu salariile celor peste 6.000 de angajați. Dar asta nu înseamnă că mediul de lucru nu este unul propice dezvoltării profesionale. Așa că, dacă vrei să lucrezi în industrie, Ford Craiova poate fi o posibilitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI