Câți bani câștigă surorile Gabrielei Firea. Au funcții importante în România

de: Dumitrache Diana
04 12. 2020

S-a aflat cine sunt şi câţi bani câştigă surorile Gabrielei Firea. Cele două au funcţii importante de conducere în România.

Cine sunt surorile Gabrielei Firea

Cu o copilărie marcată de neajunsuri şi certuri între părinţi, Gabriela Firea a reuşit să treacă peste toate momentele grele pentru a-şi construi o carieră de succes. Puţini sunt, însă, cei care au habar că cele două surori ale fostului primar al Capitalei au şi ele posturi de conducere. De curând, s-a aflat cât câştigă şi ce funcţii importante au acestea în România.

Nela Vică Vrînceanu, în vârstă de 51 de ani, s-a angajat, în 2017, la Direcţia de Protecţia a Copilului şi Tineretului din Voluntari ca inspector general. Un an mai târziu, aceasta ocupa deja funcţia de director executiv. Aceasta deţine un apartament în localitatea din Ilfov, dar are şi un credit în valoare de 90.000 de euro scadent în 2022.

Nici mezina familiei Vrânceanu nu o duce deloc rău. Angelica Cozbaru are, conform declaraţiei de avere, un apartament cumpărat în 2018, în Bucureşti, dar şi datorii în valoare de 90.000 de euro către bănci. Dacă în urmă cu şapte ani era consilier principal în cadrul Ministerului de Mediu, acum sora Gabrielei Firea ocupă funcţia de director de cabinet la Comisariatul Garda Națională de Mediu.

Mai mult, aceasta este şi lector la Universitatea Ecologică Bucureşti. În 2018, de exemplu, aceasta a avut un venit de 65.609 de lei din salariu. Pentru postul de profesor, Angelica Cobzaru a mai primit 23.640 de lei.

Gabriela Firea, o copilărie marcată de scandaluri

Originară din Bacău, Gabriela Firea locuia alături de părinţi, frate şi cele două surori, într-un apartament cu două cameră. Neajunsurile, dar şi scandalurile dintre părinţi au marcat-o pe viaţă pe politiciană. Aceasta a dezvăluit detalii incredibile despre ce se întâmpla în familia sa în copilărie.

“Cele mai dureroase momente le-am trăit în copilărie şi adolescenţă. Provenind dintr-o familie mai mult decât modestă şi neavând foarte multe din cele necesare la şcoală, a trebuit să mă confrunt cu răutăţile celorlalţi copii.

Stăteam şase persoane într-un apartament cu două camere. Mama şi-ar fi dat şi sufletul din ea pentru noi, dacă ar fi putut. Muncea de dimineaţă până seară, era extraordinar de harnică şi de optimistă. Din fericire, i-a dat Dumnezeu sănătate, că altfel nu ştiu cum ar fi făcut faţă…

N-aş putea să am aceleaşi cuvinte de laudă pentru tata. Avea mari probleme cu băutura şi, normal, cu serviciul. Mama, după ce că le avea pe ale ei pe cap, trebuia să mai bată şi pe la tot felul de uşi să-i găsească din nou de lucru, după ce el îşi pierdea slujba. La un moment dat nu mai avea unde să se ducă, pentru că-l ştia toată lumea ca pe un cal breaz. Bea foarte mult şi ne bătea şi pe noi, copiii, şi pe mama. Până la urmă am hotărât să-l părăsim”, a povestit Gabriela Firea pentru revista Tango.