Câți bani câștigă Smiley dintr-o singură piesă difuzată la radio. Suma este colosală pentru un an

Smiley este unul dintre cei mai titrați și celebri artiști din România, având o carieră fulminantă, de mai bine de 20 de ani, în industria muzicală autohtonă. Partenerul de viață al Ginei Pistol a câștigat, de-a lungul anilor, admirația și simpatia a milioane de fani din toate colțurile țării, motiv pentru care este unul dintre cei mai ceruți soliști pentru concerte și evenimente. Câți bani câștigă Smiley din difuzarea unei piese la radio.

Ce trebuie să facă artiștii români pentru a face bani din piesele difuzate pe radio

În zilele noastre, cântăreții români obțin onorarii impresionante din distribuirea pieselor proprii pe canalele social media. Înafară de televiziune, Youtube și rețelele sociale, există un număr de artiști autohtoni care fac bani frumoși din difuzarea cântecelor la radio.

Mario Lucian de Mezzo, directorul general adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, a vorbit, într-un interviu exclusiv pentru DC News, despre importanța notorietății unui artist pentru ca melodiile lui să aibă succes și să vândă mult pe radio.

„Eu, Mario, dacă iau acum o chitară și scriu, compun o piesă și mă duc la Uniunea Compozitorilor, la UCMR, devin compozitor. Acum, problema și întrebarea este cât de mult este folosită piesa.

Dacă piesa mea ajunge pe toate radiourile, pe toate televiziunile, atunci piesa aceea va fi remunerată, eu voi primi o remunerație foarte mare.”, a declarat Mario de Mezzo pentru sursa citată.

Ce sume colosale câștigă Smiley din melodiile sale ce se aud la radio

Printre artiștii români cei mai titrați se numără Smiley, pe numele său adevărat Andrei Tiberiu Maria. Juratul de la Vocea României câștigă bani frumoși din piesele difuzate la radio, vorbind de sume cuprinse între 75.000 și 100.000 de euro pe an.

„De exemplu Smiley, dacă anul acesta a scos o piesă care este rulată continuu la radio-uri poate să ia și 75.000 – 100.000 de euro pe an, doar de la organismul de gestiune colectivă.

Atenție! Asta e independent de ceea ce ia de la casa de discuri, ce ia de la concertele pe care le organizează, ce ia din alte apariții, de la Youtube, astea sunt totatl diferite.

Dacă aceeași piesă e difuzată continuu, ia 100.000 de euro, anul viitor piesa nu mai e difuzată deloc, deci el nu mai ia niciun ban pe piesa respectivă.

Există principiul difuzării, cât de mult îți este utilizată opera, atât de mulți bani primești”, a completat specialistul pentru DC News.

Citește și Smiley și-a invitat profesoara de română la un concert la Sala Polivalentă. Gestul pe care l-a făcut femeia l-a lăsat, însă, fără cuvinte