Câți bani au cerut instituțiile de stat către Primăria Capitalei. Nicușor Dan a făcut totul public

Câți bani au cerut instituțiile de stat către Primăria Capitalei. Nicușor Dan a făcut totul public

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei a făcut public de câți bani au nevoie instituțiile publice de la Primăria Capitalei. Acesta propune un buget realist, iar prioritare sunt plățile pentru termoficare, subvențiile pentru transport dar și continuarea investițiilor.

Primăria Capitalei nu va acorda bani tuturor instituțiilor

Nicușor Dan a precizat în această dimineață că dorește ca Bucureștiul să aibă un buget realist. Edilul consideră că bugetul a fost unul supraestimat sub administrația Fira. Primarul General dorește ca banii să fie cheltuiți pentru a face ceva în oraș. Pe baza acestui buget realist, Primăria Capitalei poate recâștiga încrederea colaboratorilor din mediul privat.

În același context, primarul General, afirmă că banii cheltuiți pe campaniile publicitare vor fi de domeniul trecutului. Un alt aspect luat în vedere de către acesta, este alocarea unui buget mai mic instituțiilor. Această propunere a declanșat o opinie contrară din partea instituțiilor din subordine.

„Știți că este o secvență în filmul Titanic în care vaporul se scufundă și orchestra cântă. Am avut această imagine de mai multe ori în minte la discuțiile cu o parte din executiv. Vă dau un singur exemplu: au venit propuneri pentru a cheltui 25 de milioane de lei pentru noi statui în București. Avem administrații care plătesc zeci de mii de euro pe chirii timp în care AFI (Administrația Fondului Imobiliar al PMB – n.red.) are spații, iar altele sunt închiriate pe nimica toată”, a precizat Nicușor Dan.

Directorul economic ALPAB a fost dat afară de la ședință

Deși Administrația Lacuri Parcuri și Agrement a solicitat un buget de 300 de milioane, Nicușor Dan a refuzat această cerere. Edilul a considerat că este de cuviință să acorde 100 de milioane acestei instituții, la fel ca în ceilalți ani. Așadar, bugetul de 3 ori mai mare a cunoscut un răspuns negativ din partea primarului General.

Directorul economic al ALPAB a fost dat afară din dezbaterea despre buget de către Nicușor Dan. Răzvan Nițu ar fi cerut bani să cumpere bănci cu 5.000 de lei per bucată. Potrivit primarului General, administrațiile și instituțiile din subordine au cerut de 3 ori mai mulți bani. Aceste sume nu pot fi acoperite de către Primăria Generală.

Printre cheltuielile uriașe au fost cerute 25 de milioane pentru noi statui, bani pe care Nicușor Dan nu îi va acorda. Alți 28 de milioane erau prevăzuți pentru 60 de biserici, dar această sumă este discutabilă, concretizarea ei fiind la forma finală a bugetului. Negocierea pentru finalizarea bugetului va continua. Într-o primă etapă, prioritate pentru Nicușor Dan sunt subvențiile la transport, termoficare dar și continuarea investițiilor începute sub mandatul Gabrielei Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI