Câți bani a pierdut Simona Halep după ce a fost suspendată. Decizia ITIA o costă mai scump decât se aștepta VIDEO

de: Manolică Anca
12 09. 2023

Suspendată provizoriu din circuitele WTA și ITF, sportiva din Constanța are mai bine de un an de zile de când nu a mai disputat niciun meci și nu s-a mai aflat pe tabloul niciunui turneu oficial. Prin urmare, pierderile, mai ales cele de ordin financiar, sunt colosale. Iată câți bani a pierdut Simona Halep după ce a fost suspendată la data de 7 octombrie 2022.

Câți bani a pierdut Simona Halep după ce a fost suspendată din tenisul mondial

La cei 31 de ani, Simona Halep a reușit să adune o avere fabuloasă din premiile câștigate pe terenul de tenis. Dubla campioană de Grand Slam a ajuns să o depășească chiar și pe Maria Sharapova în clasamentul all time al premiilor obținute din sportul alb.

Tenismena din Constanța a fost numărul 1 mondial în circuitul WTA timp de 64 de săptămâni. De-a lungul carierei, a câștigat turneele de Grand Slam de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019) și a pierdut alte trei finale: două la Paris (2014, 2017) și una la Australian Open (2018). Ba mai mult, a ajuns până în finala Turneului Campionilor în anul 2014.

Până la ora actuală, sportiva are trecute în palmares 24 de titluri WTA la simplu, fiind cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria țării noastre. Iar reușitele sale uluitoare au fost pe deplin răsplătite. Potrivit WTA Tennis, Simona Halep a câștigat, pe teren, 40,203,437 de dolari, ceea ce o plasează în primii zece sportivi din lume (pe locul 3 în clasamentul feminin).

Sumele colosale pe care le-ar fi putut încasa

Simona Halep lipsește din tenisul mondial din data de 28 august a anului precedent, când a fost învinsă în primul tur al Openului American de către Daria Snigur. Prin urmare, a trecut mai bine de un an de zile de când acesteia îi este privată participarea la turneele din circuit.

Iar acest lucru atrage după sine multe minusuri, mai ales de ordin financiar. Astfel că, apare întrebarea: câți bani a pierdut Simona Halep după ce a fost suspendată din tenisul mondial?

Ei bine, foarte mulți, dacă ținem cont de faptul că în ultimii 5 ani fostul lider mondial a încasat aproape 19,5 milioane de dolari din premii. Dar cum sportiva din Constanța nu a putut aibă și în acest an rezultate similare cu istoricul său din ultimele 60 de luni, pierderile Simonei Halep, calculate la nouă luni distanță de la ultimul meci oficial, se învârt în jurul sumei de 3 milioane de dolari.

Simona Halep a înregistrat pierderi colosale de când este suspendată

ITIA a făcut anunțul oficial în cazul sportivei noastre

A fost o zi de coșmar pentru Simona Halep, care a primit vestea pe care o aștepta de un an de zile. Din păcate, este una extrem de tristă, a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă: o suspendare de 4 ani din tenis și din orice activitate legată de tenis!

Aceasta mai are o singură șansă care ar putea-o scăpa, aceea de a face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

”ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

– prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open
– folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep.”, se arată în comunicatul oficial al ITIA.

Prin urmare, în cazul în care decizia va rămâne una definitivă, fostul lider mondial nu va mai putea juca vreme de încă trei ani de zile. Iar răspunsul la întrebarea câți bani a pierdut Simona Halep de când a fost suspendată din tenisul mondial va fi atunci unul de ordinul zecilor de milioane de dolari!

Citește și: Campanie pentru susținerea Simonei Halep: ”S-a ajuns prea departe!” Sute de reacții