Câți bani a luat Roxana Condurache pentru rolul din Teambuilding. Suma este umilitoare pentru un actor cu renume mondial VIDEO EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
09 06. 2023

Roxana Condurache, actrița din „Teambuilding”, producție cinematografică care a înregistrat vânzări record de bilete, ne-a vorbit, exclusiv pentru Playtech Știri, despre problemele financiare ale artiștilor români, despre onorariile rușinoase primite pentru un rol. Ca să nu mai ducă grija zilei de mâine, Roxana s-a reprofilat, concentrându-se pe activitatea de pe rețelele sociale. Câți bani a luat Roxana Condurache pentru rolul din Team Building.

„E normal să existe și păreri pozitive, și păreri negative”

Actrița Roxana Condurache ne-a vorbit despre stadiul cinematografiei românești, despre producția Teambuilding, care a readus-o în prim-plan, după o lungă pauză artistică:

„Mi se pare că Teambuilding a reușit să facă ceva incredibil, și anume să aducă publicul român în cinematografe, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mult timp. Am fost adesea la filme românești foarte bune, de artă, și în sală eram doar eu și prietenii mei, sala era aproape goală, era foarte trist, așa că mă bucur că oamenii din România încep să vină la cinematograf.

E normal să existe și păreri pozitive, și păreri negative, ca în orice aspect din societate, și întotdeauna cei care sunt invidioși vor să fie hateri, dar mai știm și că de multe ori tot ei sunt persoane care vor să fie ca noi. De exemplu, poate că anumite persoane care fac filme de artă pornesc un val de hate către aceste filme care sunt comerciale. Din ce motive? Să îi lăsam pe ei să spună, să nu spun eu…”.

„Mi s-a întâmplat de multe ori să nu iau roluri”

Ea recunoaște că este foarte greu să prinzi un rol și că adesea a ratat probele, la casting.

„Mi s-a întâmplat de multe ori să nu iau roluri, pentru că, de fapt, asta înseamnă viața de actor. Înseamnă să mergi mereu, din 100 de roluri poate iei doar 5. Șansele să iei sunt foarte mici, având în vedere cât de puține filme se fac în România. Câte se fac? 10, 20, hai, să zic 50, într-un an! În fiecare an, în București sunt cel puțin trei facultăți de actorie, de unde ies actori noi și mai sunt și din alte orașe. Și atunci nu avem cum fiecare actor să prindem un rol, din păcate. De obicei, sunt cam aceiași actori care joacă în filme, și ușor-ușor își fac loc și alții, cum îmi fac și eu”, ne-a mai declarat Roxana Condurache, exclusiv pentru Playtech Știri.

Câți bani a luat Roxana Condurache pentru rolul din Teambuilding

Actrița filmează în această perioadă pentru o nouă peliculă, în regia lui Petre Năstase:

„Se filmează repede, nu mai e ca înainte. Timpul costă bani. Am început să lucrez la un nou film, în regia lui Petre Năstase, nu o să spun prea multe. El povestea că, pe vremuri, când se filma la mare, era o atmosferă foarte relaxantă. Adică, dacă nu era soarele în unghiul în care trebuie, spuneau: În seara asta, ne distrăm și începem de mâine!. Pe vremea aceea erai cu salariu, nu erai pe zi de filmare, ca acum, așa că lumea trăgea să se stea cât mai mult.

Acum se fac însă multe filme independente. Mi se pare un lucru bun, a început să se miște mai bine industria cinematografică și la noi. Ce nu se mișcă e sindicatul actorilor, ne tot rugăm să ne unim, să ne ajutăm noi pe noi, pentru că avem probleme foarte mari cu CREDIDAM, de unde nu reușim să ne luăm drepturile de autor care ni se cuvin, dar și cu plata pe zi de filmare, care ar trebui să fie mult mai mare.

Eu am lucrat într-un film internațional, „The Whistleblower”. În Canada exista o sumă minimă, pe care puteai să o iei, nu aveai cum să iei mai puțin, acolo există sindicat și drepturile actorilor. Acolo, în Canada, eram plătită de 7 ori mai bine decât aici, și ăla era minimum. Acolo ai drepturi. Nu mai spun că m-am trezit la Iași inclusiv cu un cec în poștală, cu drepturi de autor din Canada.

Știți însă ce sumă am primit, de Crăciun, de la CREDIDAM? 11 lei. Nu știu pentru câte filme, nu le-am numărat, dar cu siguranță partea mea din sumă sigur nu făcea 11 lei. Mi-au venit direct în cont. Le-aș spune: V-aș ruga să nu-mi mai trimiteți. Mai mult mă enervez și mai mult m-ar costa să merg la psiholog ca să mă tratez de nervii pe care mi-i fac cei de la CREDIDAM. Am primit cât 10 eugenii? Ar fi bine și 10”.

Roxana Condurache refuză să mai participe la casting pentru reclame

Actrița ne-a precizat că refuză să mai meargă la casting pentru reclame, unde cu greu prindea un contract, fiind mai degrabă o pierdere de vreme:

„Am făcut reclame, mai puțin ca actriță, mai mult fac ca influencer, mai mult, acum sunt și creator de conținut. Așa am reușit să obțin mai mult contracte pe reclame, prefer să mă aleagă lumea, pentru că deja sunt un fel de brand, Roxana Condurache, și doresc să-și suprapună numele lor cu numele meu. La un casting, pentru o reclamă, sunt eu și încă 50 de actrițe, care seamănă cu mine, și care așteptăm să ne luptăm pentru un rol. Pentru film încă mai dau casting, dar, pentru reclame, nu. Oamenii știu că știu să spun o replică”.

Cărui actor român i-ar acorda Premiul Oscar

Roxana Condurache ne-a vorbit și despre șansele actorilor români, la Hollywood, la Premiile Oscar:

„Avem valori, păcat că nu au reușit să meargă mai departe. Consider că avem extrem de mulți actori în România, este ceva incredibil și extrem de puține șanse. Nu știm însă dacă ei își doresc să ajungă acolo, la Hollywood. Este adevărat că nu pronunțăm foarte bine engleza, avem un accent, da, poate că, dacă am studia extrem de mult, am reuși să scăpăm de el, pentru un anumit rol, să îl ștergem. De aceea, dacă vom primi un rol, un rol de emigrant, cum și eu am jucat o fată din Ucraina, care era traficată, cam acestea sunt rolurile. Este un număr limitat de roluri, pe care le putem juca acolo. Dar câte astfel de roluri sunt în America sau la Hollywood, și să fie nominalizate la Oscar? Sunt foarte limitate locurile, de asta ajungem și noi greu. Dar și alte țări și-ar dori să ajungă acolo”.

Cărui actor român i-ar acorda Premiul Oscar?

„Am mai multe preferințe, trebuie să aleg, îmi place mult Vlad Ivanov, un actor extraordinar, dar îmi place și Șerban Pavlu, e foarte bun. Actorii din România sunt extraordinari, și cei tineri sunt minunați, dar le trebuie șanse, trebuie să facem mai multe filme, teatrele să-și deschidă porțile și să-și primească actorii. Eu nu sunt angajată într-un teatru, nu am un salariu. Mulți actori trăiesc așa, asta înseamnă să fii liber profesionist. E și un lucru bun, dar și rău. E rău că ești ținut pe bancă, n-ai voie să mergi la alte teatre, stai pe un salariu infim, e cu dus și întors. Eu mi-am găsit altă cale, dar, cei tineri, după ce ies din facultate, și care vin din urmă, ce fac? Măcar un rol mic să primească în teatru să fie mai multe posturi, nu știu…”.

S-a reprofilat. Din ce câștigă bani frumoși: „Am o relaxare financiară”

În timpul pandemiei de Covid-19, când producțiile cinematografice au stagnat, Roxana Condurache s-a reprofilat, concentrându-se de atunci pe activitatea din mediul online, unde susține că se câștigă bani frumoși:

„În pandemie, mi-am dat seama că pot câștiga din online, cred că un coleg de breaslă mi-a zis că online-ul aduce mai mulți bani decât televiziunea, așa că am ales să mă reprofilez. Mi-am deschis canal de YouTube, dar și TikTok și Instagram. În doi ani cred că am reușit să mă dezvolt și să devin cunoscută. Datorită acestor medii online, acum am o relaxare financiară și-mi pot alege singură rolurile. E foarte greu să fii actor, să stai acasă, să aștepți să-ți bată cineva la ușă, cu un proiect, așa îți poți face singur ideile”.

Roxana Condurache a interpretat rolul unei emigrante din Ucraina

Actrița Roxana Condurache a cunoscut succesul și în afara țării. În 2010, a jucat în filmul „The Whistleblower”, în care a interpretat rolul unei emigrante, Raya, de 15 ani, din Ucraina, victima unei rețele care se ocupa cu traficul de carne vie. A jucat alături de Rachel Weisz, Monica Bellucci şi de Vanessa Redgrave, o distribuție de excepție.

Roxana a participat și la iUmor, anul trecut, emisiune unde a reușit, prin prezența sa, să îl farmece pe juratul Mihai Bendeac.