04 feb. 2021 | 10:25

Câți bani a câștigat Alexandru Rafila, în 2020. Suma uimitoare obținută de deputatul PSD

Știri generale
Câți bani a câștigat Alexandru Rafila, în 2020. Suma uimitoare obținută de deputatul PSD
Alexandru Rafila, câștiguri substanțiale în 2020

În anul care a trecut doi medici au devenit voci importante în raport cu situația de criză. Profesorul Adrian Streinu-Cercel și medicul Alexandru Rafila. Cel din urmă ocupă și în prezent funcția de reprezentant OMS pentru România. După Alegerile Parlamentare de anul trecut, medicul Alexandru Rafila a devenit și deputat PSD în actuala configurație parlamentară.

Medicul Alexandru Rafila, câștiguri substanțiale în 2020

Ca și în cazul colegului său, medicul Alexandru Rafila a avut un an 2020 prolific din punct de vedere financiar. Deși acum deputat PSD, până la alageri, Rafila a ocupat funcții importante în sistemul medical de cercetare.

Medicul Alexandru Rafila este în continuare Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. În același timp este şeful Disciplinei Microbiologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.  Cum era de așteptat, pentru funcțiile deținute medicul a încasat anul trecut sume consistente.

Astfel se face că din partea UMF ”Carol Davila” din București, anul trecut, conform declarației de avere, medicul a încasat 124.886 de lei, sub formă de salariu. De partea cealaltă, de la ”Matei Balș”, medicul Alexandru Rafila a încasat un salariu de 184.522 de lei.

Conform legislației în vigoare, prin PFA, medicul Alexandru Rafila a putut încasa și alte venituri, astfel că anul trecut a încasat 32.000 de lei din servicii medicale. Alte sume încasate de medicul, reprezentant OMS pentru România, au fost de pe urma unui proiect internațional de cercetare, suma de 5.965 de dolari. Ceea ce devine și mai interesant sunt sumele primite din indemnizații și diurne. Una din sume, venite de la ANSVSA sub formă de indemnizație, este în valoare de 1.947 de lei.

Averea lui Rafila, una colosală și diurna OMS

Toată lumea știe acum că medicul Alexandru Rafila este reprezentantul OMS pentru România. Dar puțină lume știe că acesta primește diurne consistente din partea organizației. Astfel se face că anul trecut medicul a primit, în total, 5,048 de euro cu titulatura de diurnă. În aceeași declarație mai apare suma de 10,000 de euro la alte venituri, suma fiind o restituire a unui împrumut către o terță persoană. (vezi declarația de avere)

Dacă facem un calcul simplu aritmetic, aflăm că anul 2020 i-a adus nu mai puțin de 343,355 de lei. La această sumă adăugam cei 5.965 de dolari, la cursul zilei, și cei 5,048 euro, tot la cursul zilei. Asta ar însemna un total de 392,718 de lei încasați anul trecut.

La aceste încasări adăugăm, conform declarației de avere, nouă proprietăți în diferite localități și în Capitală, un autoturism Volswagen, nouă conturi bancare în lei și valută, alte venituri din plasamente de investiții în valoare de 405,000 de lei, la Banca Transilvania și Transgaz SA. Dacă tragem linie vom constata că celebrul medic Alexandru Rafila este unul dintre cei mai bogați reprezentanți ai sistemului medical român din anul care tocmai s-a încheiat.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro