Câte secţii de votare vor fi în Diaspora pentru alegerile prezidenţiale. AEP, anunţ oficial

Câte secţii de votare vor fi în Diaspora pentru alegerile prezidenţiale. AEP, anunţ oficial
AEP, anunț oficial. Câte secții de votare vor fi în diaspora?

Autoritatea Electorală Permanentă a adus în prim-plan o hotărâre, cu puțin timp înainte de vot. La momentul actual, un număr de 714 secții de votare din Diaspora sunt aprobate. Câte vor urma să fie înființate în total, până la alegerile prezidențiale din luna noiembrie?

AEP, anunț oficial! Câte secții de votare vor fi în Diaspora?

Prin cadrul unei hotătâri, Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat încă alte 270 de secții de votare în străinătate pentru alegerile prezidențiale ce vor avea loc în luna noiembrie a anului curent, informează instituția în cauză. De asemenaea, AEP a mai susținut că acum sunt 714 secții aprobate, din cele 838 preconizate.

„Numărul secțiilor de votare din strinătate aprobate până în prezent de Autoritatea Electorale Permanentă a ajuns la 714, din cele 838 de secții de votare preconizate a fi înființate la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, propunerile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare privind sediile a încă 270 de secții de votare, pe lângă cele 444 aprobate anterior, noile propuneri fiind trasnmise de Ministerul Afacerile Extreme în data de 11 octombrie 2019”
Comunicat de presă (Sursa: mediafax.ro)

Câte secții de votare vor fi în diaspora?
Câte secții de votare vor fi în diaspora?

Când își va putea exercita Diaspora votul?

Hotărârea cu numărul 37/2019 a AEP arată că Ministerul de Externe, misiunile diplomatice și oficialiile consulare vor lua măsurile în conformitatea cu legile pentru a putea asigura toate condițiile logistice minimale pentru a putea asigura desfășurarea votării în secțiile de votare prevăzute în anexe, la fel ca și aducerea la cunoștință alegătorilor din străinătate a sediilor acestora.

Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc în luna noiembrie, iar campania pentru prezidențiale a început pe data de 12 octombrie și se va încheia pe data de 9 noiembrie. Turul prim va avea loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea pe 24 noiembrie. Diaspora își va putea exercita votul în intervalul 8-10 noiembrie, respectiv 22-24 noiembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI