29 apr. 2024 | 21:59

Câte ouă se pun la drobul de pui. Trucul lui Horia Vârlan pentru o rețetă ca la bunica acasă

Diverse
Câte ouă se pun la drobul de pui. Trucul lui Horia Vârlan pentru o rețetă ca la bunica acasă
Câte ouă se pun la drobul de pui. Trucul lui Horia Vârlan pentru o rețetă ca la bunica acasă

Drobul este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de Paște. Este una dintre vedetele acestei sărbători, pe care majoritatea gospodinelor îl pregătesc. Dacă vrei să iasă exact ca la carte, află câte ouă se pun exact în compoziție. Doar așa va ieși închegat și se va tăia perfect.

Câte ouă se pun în drob

Drobul este preparatul care nu lipsește de pe masa de Paște niciodată. Este vedeta acestei sărbători, pe care majoritatea gospodinelor îl fac cu această ocazie. Interesant este, însă, că nu tuturor le iese la fel de bine.

Este foarte important să urmezi exact rețeta și pașii acesteia. Mai mult, ingredientele joacă un rol foarte important, pentru că niciodată nu va ieși la fel de bine dacă nu sunt proaspete și de calitate.

Cu doar o săptămână înainte de sărbătoarea Paștelui Ortodox, un cunoscut bucătar împărtășește o variantă inedită de drob, de data aceasta preparată din carne de pui. Este vorba despre Horia Vîrlan, pe care toată lumea îl cunoaște de la Prima TV.

Pe pagina sa de socializare, el a publicat o rețetă delicioasă și ușor de realizat, pentru a le fi de ajutor celor care doresc să experimenteze ceva nou în acest sezon festiv.

Pentru a pregăti drobul de pui, lista de ingrediente este următoarea:

  • 1 caserolă de ficat de pui,
  • 1 piept de pui dezosat,
  • 1 caserolă de pipote și inimi de pui,
  • o legătură de ceapă verde,
  • o legătură de usturoi verde,
  • 2 legături de mărar proaspăt,
  • 2 ouă,
  • sare și piper după gust,
  • 1 ou pentru uns la suprafață.

Trucuri pentru cel mai bun drob

Procesul de preparare a drobului de pui este unul simplu și eficient, începând cu pregătirea și gătirea ingredientelor principale înainte de a le combina într-o compoziție delicioasă. Iată pașii pe care îi urmează bucătarul pentru a obține un drob perfect:

Pieptul de pui, pipotele și inimile se spală și se pun la fiert împreună într-o oală cu apă și sare, timp de aproximativ 20 de minute. După ce s-au fiert, se lasă să se răcească și apoi se taie cubulețe. Acestea se trec apoi prin mașina de tocat carne pentru a obține o consistență fină.

Ficățeii de pui se spală și ei și apoi se fierb timp de 5 minute în apă cu sare. În același timp, ceapa verde, usturoiul și mărarul se toacă mărunt. Toate ingredientele gătite și tocate, inclusiv pieptul de pui, inimioarele, pipotele, ceapa verde, usturoiul și mărarul, se trec prin mașina de tocat carne pentru a se obține o compoziție omogenă.

Compoziția rezultată se pune într-un bol mare, unde se adaugă ouăle bătute, sare și piper după gust. Totul se amestecă bine, pentru a asigura omogenizarea gusturilor și a consistenței.

Într-o tavă de cozonac se așază hârtie de copt, iar compoziția de drob se întinde uniform pe suprafața ei. Pentru a obține o crustă aurie, drobul se unge cu ou pe suprafață și se introduce în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-30 de minute sau până când este copt și auriu.

După ce a fost copt complet, se lasă drobul să se răcească în tavă, pentru a se tăia ulterior în felii. Drobul de pui se servește de obicei alături de legume crude sau orice altă garnitură, în funcție de preferințe.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro