Câte ore ar trebui să doarmă copiii, în funcție de vârstă și ce probleme apar dacă nu le respectă

Orice părinte ar trebui să știe când e bine să-și trimită copilul la culcare

Somnul este important pentru toată lumea, dar e important ca părinții să știe câte ore ar trebui să doarmă copiii. Somnul insuficient duce la diverse probleme de sănătate, iar efectele pot fi ireversibile, mai ales câ aceștia sunt în creștere. Cei mici trebuie să aibă un program strict, iar tu, ca părinte, trebuie să ții cont de el și să îl adaptezi în funcție de vârsta lor.

Ce probleme pot avea copiii dacă nu dorm suficient

Nu toți părinții au studii de specialitate în creșterea copilului. de fapt, sunt foarte puțini aceștia. Totuși, toată lumea știe că atunci când ești mic, trebuie să mergi devreme la culcare. La ora 21:00, deja trebuie să fii în pat. Un studiu al Academiei Americane de Pediatrie confirmă această idee și o încurajează.

Dacă nu dorm numărul de ore corespunzător vârstei lor, copiii încep să aibă probleme comportamentale, emoționale, nu se mai pot concentra la lecții, deci nu mai pot învăța și se pot alege și cu obezitate, mai ales dacă nu prea fac exerciții fizice.

„Alte cercetări au arătat beneficii în ceea ce privește comportamentul copiilor, dezvoltarea cognitivă și atenția. O rutină a somnului, inclusiv ora de culcare stabilită cât mai devreme, poate preveni dificultățile în a adormi sau trezirea în timpul nopții”, a spus coordonatorul studiului, Sarah Anderson, pentru CNN.

Câte ore ar trebui să doarmă copiii, în funcție de vârstă

Câte ore ar trebui să doarmă copiii, în funcție de vârstă și ce probleme apar dacă nu le respectă
În funcție de vârstă, copiii trebuie să doarmă un anumit număr de ore

Din punct de vedere științific, s-a demonstrat că bebelușii, de la patru luni, până la un an, ar trebui să doarmă între 12 și 18 ore pe zi.

Copiii cu vârsta cuprinsă între un an și doi ani, ar trebui să doarmă între 11 și 14 ore pe zi. Cei între trei și cinci ani, să nu se scoale din pat mai devreme de 10 până la 13 ore.

Pe măsură ce se măresc, organismul lor se va reface mai repede după stresul zilnic și vor avea nevoie de mai puține ore de somn. Astfel, copiii cu vârste între șase și 12 ani trebuie să doarmă vreo 9 – 13 ore pe zi, iar cei cu vârste între 13 și 18 ani, 8 – 10 ore pe zi. Adulților le trebuie 7 – 8 ore de somn, dar nu sunt niște intervale stricte. Uneori poți să dormi mai mult, alteori mai puțin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI