Câte minute trebuie să fierbi cafeaua la ibric, de fapt. Greșeala pe care o fac foarte mulți români
În ciuda faptului că, astăzi, au apărut tot felul de aparate și espressoare, cafeaua la ibric va fi savurată, întotdeauna, de către cei mai mari iubitori ai acestui lichid negru magic. Internauții susțin că românii fac o mare greșeală, atunci când beau cafeaua. Care sunt regulile pe care trebuie să le respecți, dacă vrei să pregătești o cană perfectă de cafea la ibric.
Cât timp se fierbe cafeaua la ibric, de fapt
Cu siguranță, cafeaua este cea mai populară băutură din lume. Indiferent că preferi să o bei cu lapte, zahăr, miere sau neagră, această licoare îți oferă un boost de energie în diminețile în care ai nevoie de un mic impuls pentru a-ți duce toate treburile la bun sfârșit.
În ultima decadă, tehnologia a avansat foarte mult, iar amatorii de cafea și-au achiziționat tot felul de aparate și espressoare care prepară diverse sortimente de băuturi bazate pe cafea, în intimitatea propriei lor bucătării.
Cu toate acestea, foarte mulți români preferă metoda clasică de a face cafeaua la ibric, savurându-i gustul unic și intens. Cu toate acestea, specialiștii susțin că timpul corect de fierbere a cafelei nu este cunoscut de toată lumea.
Mai exact, tot ce trebuie să faci, atunci când vrei să prepari cafeaua la ibric, este să adaugi boabele măcinate fin peste apa fierbinte din ibric.
E important de reținut că apa se ține pe foc circa 3 sau 4 minute, după ce a ajuns în punctul de fierbere. Iei apa de pe foc și adaugi cafeaua. Nu uita că nu trebuie să fierbi cafeaua odată cu apa, ci se lasă la infuzat preț de două minute.
Orele ideale la care ar trebui să bei cafeaua
Mai departe, nu uitați să amestecați cafeaua în permanență. După ce ai strecurat-o, poți savura cafeaua în voie, alături de o felie de cozonac, chec sau plăcintă dulce.
Amatorii de cofeină sunt sfătuiți să nu folosească lapte rece de la frigider la cafea, deoarece gustul băuturii va fi alterat.
Indicat ar fi să pui zahăr, miere sau îndulcitor, după caz, și o linguriță sau două de lapte păstrat la temperatura camerei.
De asemenea, cafeaua se bea, de obicei, la primele ore ale dimineții pentru ca organismul să primească un surplus de energie. Specialiștii nu recomandă să consumi cafeaua seara sau în toiul nopții, deoarece ai putea avea probleme cu somnul .