23 feb. 2022 | 13:44

Câte minute poate să stea un om într-un picior? Ce spune acest test despre el

Diverse
Câte minute poate să stea un om într-un picior? Ce spune acest test despre el
Ce se intampla daca nu stai intr-un picior

Cu siguranță ai încercat, măcar o dată, în copilărie, să stai într-un picior. În timp ce unii o fac pentru amuzament, alții vor să se asigure că nu au probleme de sănătate. Ce au descoperit cercetătorii japonezi. Ce se întâmplă dacă nu poți sta într-un picior preț de 20 de secunde. Oamenii ar trebui să fie atenți la aceste semnale.

Bătrânii care nu pot sta într-un picior sunt predispuși la AVC

Atunci când te întrebi dacă poți să stai sau nu într-un picior, probabil nu te gândești că acest lucru ar putea să te afecteze peste ani de zile. Cercetătorii din Japonia au constatat că persoanele în vârstă care nu pot sta într-un picior timp de 20 de secunde sunt predispuse să sufere un atac vascular cerebral.

Așadar, este esențial ca medicii și cadrele sanitare să-i țină pe seniori sub supraveghere atentă. În urma unui studiu realizat în Țara Soarelui Răsare, 841 de femei şi 546 de bărbaţi cu vârsta medie de 67 de ani au participat la un studiu desfăşurat la Centrul de Medicină Genomică din cadrul Universităţii din Kyoto, Japonia.

Participanţii au fost nevoiți să stea într-un picior timp de 20 de secunde. După terminarea experimentelor, medicii le-au scanat creierele, pentru a observa capacitatea oamenilor de a-și păstra echilibrul. Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul Stroke, iar statisticile au fost cât se poate de clare. Un om perfect sănătos poate sta minute în șir într-un picior.

Cum îți îngrijești picioarele și scapi de umflături

Picioarele ne pot da anumite bătăi de cap dacă sunt umflate sau greoaie. Specialiștii au găsit câteva trucuri geniale care să te ajute să pășești mult mai ușor, fără să te preocupi de faptul că nu vei putea merge pe tocuri.

Secretul pentru picioare frumoase și sănătoase este să faci baie în lapte și bicarbonat de sodiu. Adaugă jumătate de litru de lapte și 2-3 pliculețe de bicarbonat de sodiu într-un lighean și stai cu picioarele în soluția rezultată până când tălpile încep să ți se înmoaie.

Apoi, clătești picioarele cu apă călduță și șterge-te cu un prosop curat. După ce ai terminat, sfatul gospodinelor ar fi să aplici o cremă hidratantă. Cu siguranță, astfel vei scăpa de bătături, disconfort și vei avea o piele mai fină. Important este doar să repeți acest proces de câteva ori pe săptămână.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Un mare actor român, mort lângă Iliescu. Sfârșitul a venit brusc
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
S-a dat ordin de la UE. Românii trebuie să raporteze de la 1 ianuarie 2025. Legea a intrat în vigoare
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
SENIORII au DAT LOVITURA! ANUNȚ privind BANII! E bucurie IMENSĂ
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro