29 oct. 2020 | 09:47

Câte miliarde de lei s-au cheltuit în 4 luni pentru pensiile speciale. E pur și simplu revoltător!

Știri generale
Câte miliarde de lei s-au cheltuit în 4 luni pentru pensiile speciale. E pur și simplu revoltător!
Pensiile speciale plătite cu peste 3 miliarde de lei

În iunie 2020 se anunța că pensiile speciale vor fi taxate cu o rată a impozitului pe venit de 85%. Acest amendament era anunțat, conform unei legi adoptate de Parlament. Imediat după acest moment, Klaus Iohannis evita să comenteze proiectul de lege care stabilește impozitele pe venit.

Pensiile speciale, subiect electoral, înainte de alegerile parlamentare

Camera Deputaților adopta în iunie un proiect de lege care introduce impozite pe pensii. Proiectul de lege era deja aprobat de Senat în 2019 și a fost susținut de toate partidele parlamentare. Proiectul era menit să restabilească justiția socială, au argumentat parlamentarii, având în vedere că disparitățile dintre pensiile obișnuite și prestațiile de pensii prevăzute în legi speciale sunt, în anumite cazuri, revoltătoare. Nivelul acestor pensii speciale este peste nivelul de 7.000 lei, aproape 1.440 de euro pe lună.

Poate cel mai insistent caz acoperit este pensia de 15.000 de euro, cea mai mare din România, plătită unui fost procuror comunist care era comandantul unei închisori. La polul opus, pensia medie în România este puțin peste 250 de euro. recent, deputatul USR, Claudiu Năsui, a făcut câteva dezvăluiri complete cu privire la pensiile speciale din România. Acesta declara recent, pe facebook că:

Câte miliarde de lei s-au cheltuit în 4 luni pentru pensiile speciale. E pur și simplu revoltător!

Deputatul Claudiu Năsui a publicat listele cu pensiile speciale

”Risipa de bani continuă, în timp ce clasa politică îşi acordă noi privilegii. Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiaţi de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel. De aproape cinci luni aşteptăm un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. (..) peste 3 miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Asta doar în ultimele 4 luni de zile, de când a trecut votul de impozitare în Parlament.”, declara Năsui pe facebook.

Guvernul fără bani, dar plătește pensii speciale

Deputatul Claudiu Năsui a publicat și o listă cu sumele cheltuite de actuala guvernare pentru plata pensiilor speciale. Conform acestuia s-au cheltuit aproximativ 3,36 miliarde lei, după cum urmează:

  • 1,491 miliarde lei – Poliţie şi Jandarmerie;
  • 1,221 miliarde lei – militari;
  • 298 milioane lei – magistraţi;
  • 245 milioane lei – angajaţi ai SRI, STS, SIE şi SPP;
  • 43 de milioane de lei – piloţi şi personal navigant;
  • 19 milioane lei – angajaţi din justiţie;
  • 10 milioane lei – diplomaţi.

 

Conform unui amendament introdus de Partidul Social Democrat și Uniunea Salvați România în opoziție și de liberalii la putere, „pensiile de până la aproximativ 410 euro sunt scutite de impozite, cele de până la 1.450 euro sunt supuse un impozit de 10%, în timp ce pentru pensiile de peste 1.450 de euro, se va percepe un impozit de 85% pentru sumele care depășesc acest prag.

Cu toate astea, în aceste patru luni s-au cheltuit 3,36 de miliarde de lei cu plata pensiilor speciale, și, după cum spun și specialiștii, nu se va trece la implementarea legii. Ba mai mult de-atât, Curtea Constituțională a României (CCR) a decis pe 6 mai că o lege adoptată anterior de Parlament pentru anularea așa-numitelor „pensii speciale” este neconstituțională.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Codul Rutier 2024. Amenzi mari pentru șoferii care încalcă această regulă
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă, dar și la TV
Capital.ro
Sâmbăta din Săptămâna Luminată, tradiții și obiceiuri. Ce nu trebuie să faci în această zi
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro